Lån til selvstændige

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Fleksible lån til selvstændige og freelancere

Ansøg nemt og hurtigt om et lån til selvstændige her på Broaden.dk

lån til selvstændige

Hos Broaden tilbyder vi lån til selvstændige fra 5.000 til 75.000 kroner til selvstændige og freelancere. Lånet til selvstændige kan gøre det nemmere for dig at starte din virksomhed op ved at finansiere både små og store investeringer. 

Du kan bruge pengene helt, som du har lyst. Vi behøver ikke at se dine forretningsplaner eller dine budgetter. Vi kræver blot, at du som ejer af virksomheden stiller som kautionist samt at din virksomheds økonomi kan bære omkostningerne for et lån.

Hvad er et lån til selvstændige?

Et lån til selvstændige er en type lån til folk, der driver deres egen virksomhed. For os er det en anden måde at sige erhvervslån på. Det kan bruges af iværksættere, soloselvstændige eller freelancere, som mangler finansiering. Lånet kan både bruges til at starte en virksomhed eller til at skalere virksomheden løbende. Markedet for erhvervslån er stort, og det kan være en jungle at finde det rigtige lån til dit projekt. Derfor er det vigtigt at undersøge de relevante muligheder grundigt, inden du skriver under på noget. Inden du går i gang med at researche, kan det være en god idé at gøre sig nogle overvejelser om, hvor meget du ønsker at låne og i hvor lang tid. Det er blandt andet muligt at låne penge online, i banken, via crowdfunding, med finansiering fra investorer eller ved tilbageholdt overskud.

Lån til selvstændige hos Broaden

Et lån til selvstændige fra Broaden kan være en nem måde at få tilført ekstra kapital til din virksomhed. Du kan låne fra 5.000 til 75.000 kroner, og der er ingen månedlige rentetilskrivninger. I stedet er der et etableringsgebyr på 25%. Vores lån er til alle slags virksomheder, og vi behøver ikke at se din forretningsplan eller dit budget. Vi kigger i stedet på din virksomheds og din økonomi som kautionist og vurderer herudfra, om din økonomi kan bære omkostningerne for et lån. 

Er din virksomhed kreditværdig?

Om din virksomhed er kreditværdig afhænger af virksomhedens økonomi. Vi kræver, at ejeren af virksomheden stiller som kautionist for lånet. Kautionistens økonomi spiller en vigtig rolle i den samlede kreditvurdering og er derfor en vigtig faktor for, at et lån kan blive godkendt. Det signalerer nemlig også, at du virkelig tror på din virksomhed.

Beregn pris på dit lån

Brug vores låneberegner til at regne ud, hvad et lån vil koste dig. Det kan du gøre via låneslideren øverst på siden. Her kan du indstille den på det beløb, du ønsker at låne og få en idé om, hvorvidt prisen på lånet passer ind i dit budget. Selvom du ansøger om et lån på et bestemt beløb, er det dog kreditvurderingen af din økonomi som kautionist, som afgør det beløb, du kan låne.

Hvornår udbetales dit lån til selvstændige?

Der er ofte lange ansøgningsprocesser, når man ansøger om lån i banken. Hvis man bliver godkendt til et lån, kan det også tage længere tid at få det udbetalt. Hos Broaden har vi en kort ansøgningsproces og behandlingstid, og vi udbetaler lån med straksoverførsel. Det vil sige, at du har pengene på kontoen få dage efter, at du har ansøgt. Det gør dig i stand til at være fleksibel og slå til, hvis der opstår gode muligheder eller tilbud med en tidsfrist. 

Hvor lang tid tager det at ansøge?

Vores ansøgningsproces er nem og ligetil, og det tager ikke lang tid at udfylde en låneansøgning hos os. Det er ikke nødvendigt at sende dokumenter som forretningsplaner og regnskaber til os. Vi indhenter automatisk de oplysninger, vi behøver for at kunne foretage en retvisende kreditvurdering. Når vi har behandlet din ansøgning og vurderet din kreditværdighed, kan vi fortælle dig den nøjagtige pris på et lån til selvstændige for dig.

Kan jeg få et lån til selvstændige uden sikkerhed?

Når man er selvstændig, kan det være svært at finde et lån, der ikke kræver, at du stiller sikkerhed i lånet. Især nystartede eller mindre virksomheder kan have svært ved at fremvise gode nøgletal, og det kan blive en udfordring i nogle låneprocesser. Hos Broaden er det et krav, at du stiller sikkerhed for dit lån ved at være kautionist for lånet. Din økonomi som kautionist spiller derfor en essentiel rolle i den samlede kreditvurdering.

Hvor meget kan jeg låne som selvstændig?

Der er forskellige typer af lån og lånetilbud til selvstændige, og det kan derfor være en god idé at overveje, hvor meget du har behov for at låne. Hos Broaden kan du låne fra 5.000 til 75.000 kroner, og denne låneramme er særligt velegnet til mindre virksomheder eller startups. Det kan være med til at dække startomkostninger til din virksomhed, hvis du er ved at starte op som selvstændig. Men lånet kan også bruges til at optimere og skalere din forretning.

Er din virksomhed kreditværdig?

Med et erhvervslån hos Broaden kan du selv vælge løbetiden op til 36 måneder, og hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage. På den måde kan du tilrettelægge lånet, så det passer bedst muligt ind i din økonomiske situation, og det pengene skal finansiere. Du har naturligvis altid mulighed for at indfri dit erhvervslån, når du vil – helt uden ekstra omkostninger. 

Erhvervslån og rente

Hos Broaden tilbyder vi et erhvervslån med en rente fra 0% og et etableringsgebyr på 10 % af dit lånebeløb. Hvilken rente vi kan tilbyde dig afhænger af den enkelte kreditvurdering. Prisen fastsættes på baggrund af blandt andet driftsresultater, regnskab, branche, den reelle ejer, eventuelle tidligere konkurser og så selvfølgelig kautionistens finansielle situation.

Sådan ansøger du om et lån til selvstændige

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Det kan være en udfordring at finde et lån til selvstændige

Hvis du er selvstændig iværksætter og er ved at starte en virksomhed op, kan det nogle steder være svært at låne penge. Det kan skyldes, at du ikke har mulighed for at vise overskud eller gode nøgletal for flere år tilbage, som mere etablerede virksomheder kan. Den konklusion kom brancheorganisationen for penge- og realkreditinstitutter Finans Danmark frem til i deres rapport Virksomhedernes Finansieringsmuligheder i 2019. Hvis du er i startfasen med din virksomhed, kan en online lånemulighed som Broaden derfor være et godt alternativ til mere traditionelle lånemuligheder på markedet. Det kan give det økonomiske skub, som din virksomhed har brug for. 

Hvorfor ansøge om lån til selvstændige?

Hvis du er selvstændig og i gang med at starte en virksomhed op, kan det være svært at have råd til det hele på én gang. Der kan være mange ting, som det er nødvendigt at investere i – selvfølgelig afhængig af den virksomhed, du er ved at starte op. 

Hvis du kan starte stille og roligt ud uden at optage for meget gæld, er det naturligvis det bedste. Det kan være en god idé at spare så mange penge op som muligt, så du skal låne så lidt som muligt. Men for nogle vil det være svært at spare så mange penge op, som de har brug for. Det handler også om timing. Det kan tage tid at spare op, og hvis du er i gang med at starte virksomheden op, kan det måske tage for lang tid at spare alle pengene op.

Som nystartet virksomhed eller som soloselvstændig kan det dog være en udfordring at låne penge i banken. Det kan være en kringlet og lang proces, der kræver meget dokumentation. Banken vil nemlig som regel gerne se både forretningsplaner, budgetter og beviser for gode nøgletal. 

Sidstnævnte er ikke muligt at vise dem, hvis du først er ved at starte din virksomhed op. Online lån til selvstændige og mindre virksomheder er heldigvis blevet mere udbredte, og disse er som regel nemmere at ansøge om og blive godkendt til. Hos Broaden skal du ikke fremvise dokumentation for gode nøgletal, men i stedet stille som kautionist for dit lån.

Hvad er nøgletal?

Nøgletal er vigtige pejlemærker til at beskrive en virksomheds økonomiske situation. Man kigger tit på nøgletal for at vurdere den samlede indtjeningsevne og potentiale for optimering og vækst. 

Nøgletal kan for eksempel være: 

  • Afkastningsgrad
  • Overskudsgrad
  • Likviditetsgrad
  • Soliditetsgrad
  • Kapitalgrad
  • Nulpunktsgrad

Læs mere om nøgletal

Hvad koster et lån til selvstændige?

Hvis du gerne vil vide, hvad et lån vil koste, kan du indstille låneslideren øverst. Det vil vise dig låneomkostningerne, så du har mulighed for at beregne, om du har råd til lånet. Den månedlige rente på lån hos Broaden er 0%, og der er et etableringsgebyr på 25%. Dette lægges til din hovedstol, og der kommer dermed ikke yderligere renter på lånet hver måned. Løbetiden på vores lån er 12 måneder, men du kan også indfri dit lån før tid uden ekstra omkostninger. 

lån til selvstændige

Hvad kan du bruge dit lån til selvstændige til?

Et lån til selvstændige kan bruges til at igangsætte dit eventyr som selvstændig erhvervsdrivende. Det kan give dig den nødvendige kapital til både små og store nødvendige investeringer for din virksomhed. Det kan være alt fra at indkøbe varelager, ansætte medarbejdere og igangsætte marketingindsatser til lokaleleje, depositum og interiør. 

Det afhænger naturligvis af din virksomhed, hvad det er nødvendigt at investere i for at etablere og starte din virksomhed. Hvis du endnu ikke har startet din virksomhed, har du andre behov end hvis din virksomhed var mere etableret. I opstartsfasen kan du fx have behov for startkapital til inventar, udstyr og lokaler.

Mange virksomhedsejere har på et eller andet tidspunkt lånt penge til deres virksomhed. Det kan være forskelligt, hvad man låner penge til. Nogle låner penge til opstart af virksomhed, andre til udvidelsen af produktionen. Der er dog nogle fællesnævnere i forhold til, hvad virksomhedslån bruges til. 

Du kan som selvstændig få brug for et lån til: 

  • Finansiering af den daglige drift 
  • Finansiering til vækst 
  • Finansiering til akutte udgifter

Hos Broaden stiller vi ikke krav til, hvad dit lån skal bruges til. Vi har fokus på at have en ansvarlig lånepolitik, og derfor går vi meget op i vores kreditværdighedsvurdering, hvor vi tager stilling til om du er i stand til at afdrage på lånet. Det er også nødvendigt, at du er kautionist for lånet. Dette er i tilfælde af, at virksomheden af den ene eller anden grund ikke længere er i stand til at betale for lånets omkostninger. 

Lån til den daglige drift

Den daglige drift inkluderer alle dine faste udgifter. Det er små og store udgifter som løn, produktionsomkostninger, leje af lokaler, abonnementer og lignende. Når alt kører efter planen, er det sjældent et problem at betale udgifterne til den daglige drift. 

Men det kan hurtigt blive en udfordring at betale for den daglige drift, hvis du støder på muligheder eller udfordringer i perioder med lav likviditet, eller hvis du leverer varer eller services til en virksomhed med en lang betalingsfrist. Her kan et lån være en måde at sikre, at du har råd til at betale dine regninger, mens du venter på betaling.

Krav til lån til selvstændige hos Broaden

  • Din virksomhed har et dansk CVR-nummer. 
  • Du har bopæl i Danmark.
  • Du har ikke nogen betalingsanmærkninger. 
  • Du hæfter personligt for lånet som kautionist.
  • Din virksomhed skal være kreditværdig.

Lån til vækst

Vækst er et nøgleord, når man driver en forretning. Når det går godt i virksomheden, vil den ofte vækste. Flere kunder og større indtjening er en måde at vækste på. Man kan dog også vælge at hjælpe væksten på vej ved at investere i vækst i sin virksomhed. Det kan man gøre ved at investere i noget, der kan give endnu større afkast og overskud for virksomheden.  Det kan for eksempel være at udvide sit produktsortiment eIler at investere i ny og effektiv teknologi. Det er dog vigtigt at sørge for, at hele forretningen kan følge med, hvis der pludselig kommer mange flere kunder. Ellers kan det ende med at gå ud over kvaliteten i virksomheden, og det vil ikke være en god forretning på længere sigt.

Lån til akutte udgifter

Som virksomhedsejer har man mange faste udgifter. Dertil kommer de uforudsete og akutte udgifter, som man ikke har budgetteret med. Nogle gange er de akutte udgifter mindre beløb, som man har råd til at betale. Andre gange er det større udgifter, som man ikke er i stand til at betale. Som nystartet selvstændig kan det især være en udfordring at betale en større uforudset regning, og det kan være med til at sætte en dæmper på din opstartsfase. Det er dog oftest bedst at tage sig af udgifterne, når de opstår, så der ikke kommer flere og flere ubetalte regninger. Det bliver bare et bjerg, man til sidst ikke kan bestige,  og det kan ende med at stoppe din virksomheds vækst. 

Undgå en kassekredit med et lån til selvstændige

En kassekredit kan være en smart måde at få løbende finansiering, men det er i mange tilfælde en dyr løsning med høje renter. Derfor kan det være en idé at undersøge, om der er andre og billigere løsninger på markedet, der er rettet mod selvstændige. Det betyder som regel at vilkårene og renterne for lånet er mere overkommelige. Hvis du er selvstændig, kan der være flere grunde til, at du har brug for midlertidig finansiering. Det kan skyldes, at der går en vis rum tid, inden du får løn for en opgave fra en kunde. Men det kan være, at du ikke har nok likviditet til at betale alle dine udgifter i mellemtiden. Det kan dog være dårligt for din forretning at sige nej til opgaver, især hvis du er nystartet. Det kan nemlig ende med at være godt givet ud, hvis kunden vender tilbage i fremtiden eller anbefaler din forretning til andre. Derfor kan det være en løsning at låne penge, så du har råd til at holde virksomheden kørende, imens du venter på betaling fra kunden.

lån til selvstændige

Kan jeg låne som selvstændig?

Ja, det kan du sagtens. Online låneudbydere kan det være nemmere at låne penge som selvstændig, end det er i banken. Det skyldes, at de ofte har kortere ansøgningsprocesser, der ikke kræver samme mængde dokumentation, som banken gør. Hos Broaden har vi ikke brug for at høre din salgstale eller se din forretningsplan eller dit budget. I stedet er det et krav, at du stiller som kautionist og dermed hæfter for dit lån i tilfælde af, at din virksomhed ikke kan betale for lånet i sin helhed. Denne sikkerhed gør, at vi også kan tilbyde lån til selvstændige og nystartede virksomheder. Du kan læse mere om Broaden og vores værdier her

Hvad kan man som selvstændig bruge et erhvervslån til?

Som selvstændig er der nok at bruge penge på, og derfor kan der nogle gange være behov for finansiering i form af et erhvervslån til at dække nogle af udgifterne. Du kan bruge et erhvervslån til lige det, du står og mangler penge til i din virksomhed. Det kan være til nye medarbejdere, et nyt IT-system, uforudsete udgifter, nyt udstyr, til at udvide virksomheden eller noget helt andet. Det er helt op til dig, og hos Broaden tjekker vi ikke, hvad du bruger pengene på. Vi kræver blot, at du stiller som kautionist for lånet. 

Hvordan optager jeg et lån som selvstændig?

Som selvstændig kan det nogle gange være en udfordring at låne penge, fordi banker og andre finansielle institutioner kræver dokumentation for gode nøgletal. Som nystartet selvstændig kan det være svært, fordi man endnu ikke har gode nøgletal. Det er dog stadig muligt at optage et lån. Det handler bare om at undersøge markedet og finde de vilkår og rentesatser, der passer til din situation og dit budget. Husk altid at læse vilkårene og kravene grundigt igennem, inden du skriver under på en låneaftale. Du kan finde svar på de mest gængse spørgsmål om at låne hos Broaden lige her

Hvad er forskellen mellem et banklån og et erhvervslån til selvstændige?

Et banklån og et erhvervslån til selvstændige er begge former for finansiering, men der er dog forskelle på de to lånetyper. Et banklån er typisk til privatpersoner og kræver en stabil indkomst og en god kreditvurdering. Et erhvervslån til selvstændige er rettet specifikt mod selvstændige og deres situation. Kravene til disse lån kan i nogle tilfælde være mindre strenge end banklån og give mere fleksible vilkår og betingelser til selvstændige. Det er bedst at undersøge lånemarkedet og de forskellige låneudbydere for at finde den bedste og mest passende løsning til din situation. Det er også vigtigt at undersøge vilkår og betingelser ordentligt, inden du skriver under på en låneaftale. 

Lån til opstart

At starte sin egen virksomhed kræver som regel en del kapital, da der er særligt mange udgifter i opstartsfasen. Det kan derfor være nødvendigt med ekstern finansiering til at få råd til det hele og sætte skub i virksomheden. Derfor er der mange iværksættere, der er nødt til at låne penge på den ene eller anden måde. Der er flere muligheder for at finde finansiering som selvstændig, og mulighederne tæller blandt andet crowdfunding, banklån og onlinelån. Inden du kaster dig ud i at låne penge, er det bedst at have gjort noget forarbejde. Start med at skrive alle de udgifter ned, du regner med at have og undersøg, hvad prisen på de forskellige poster formentligt kommer til at være. På den måde finder du ud af, hvad dit egentlige finansieringsbehov er. Herefter er det en god idé at lægge et budget og et driftsbudget, så du har overblik over virksomhedens forventede økonomi. Det gør dig bedre i stand til at vurdere og finde en god finansieringsløsning. 

Skru op for marketingbudgettet med et erhvervslån

Lad os tage endnu et eksempel fra virkeligheden: Du driver en mindre legetøjsbutik og har en ambition om at være mere tilgængelig online. Du vil derfor skrue op for din marketingindsats. Du vil have mere fokus på E-handel og ramme potentielle kunder i hele landet, ikke kun der, hvor du driver din butik. Du har ikke selv kompetencerne og er derfor nødt til enten at afsætte tid til at erhverve dig kompetencerne, indgå et samarbejde med et bureau eller ansætte en, der kan hjælpe dig.

Du skal samtidig geare din virksomhed til at håndtere de bestillinger, der kommer ind, så du hurtigt og effektivt kan sende varerne afsted, håndtere klager og generelt skabe en god kundeoplevelse. Det koster alt sammen penge, og her kan et erhvervslån hjælpe dig med dine ambitioner om at vækste din forretning. 

Få råd til uforudsete udgifter med et lån til selvstændige

Når man starter en virksomhed op, vil der ofte være flere udgifter end indtægter, indtil virksomheden drifter og kan skabe overskud på sigt. Hvis du i denne fase pludselig modtager en uventet regning, kan det ødelægge dit budget fuldstændigt. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at låne pengene, så du kan betale regningen og stadig fortsætte som planlagt. Hvis du i din virksomhed er meget afhængig af at have en firmabil, og bilen skal på værksted, er det derfor vigtigt for virksomhedens videre udvikling, at bilen repareres hurtigst muligt. 

Ansøg om et lån til selvstændige hos Broaden

Hos Broaden kan du låne fra 5.000 til 75.000 kroner til små og store udgifter. Et lån til selvstændige kan bruges helt, som du har lyst til i din virksomhed. Det kan være til drift, vækst eller akutte udgifter. Du kan både låne, hvis din virksomhed allerede er i drift eller hvis du stadig er i opstartsfasen. Vi tilbyder desuden en kort behandlingstid, fleksible løbetider og gennemskuelige aftaler. Ansøgningsprocessen indebærer, at vi ser på din og din virksomheds økonomi. Følg linket herunder og ansøg om et lån.

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et lån til selvstændige skal du opfylde nogle generelle ansøgningskrav

  • Alder imellem 23-70 år.
  • Dansk bopælsadresse.
  • Som virksomhedsejer kautionerer du for lånet.
  • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
  • Dansk erhvervskonto.

I sidste ende afhænger din endelige godkendelse til et lån dog af kreditvurderingen.

Vi har en låneramme på 5.000 – 75.000 kroner. Kreditvurderingen afgør, hvor stort et beløb vi kan låne dig. I kreditvurderingen indhenter vi automatisk oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du stille sikkerhed for dit lån. Når du ansøger om et lån til selvstændige hos Broaden, stiller du som virksomhedsejer også som kautionist. Du kautionerer dermed for lånet, såfremt din virksomhed ikke kan betale de månedlige afdrag.

Hvis vi kan tilbyde dig et lån som selvstændig, sender vi dig et lånetilbud inden for 24 timer. Du skal godkende lånet, før vi kan udbetale pengene.

Lige så snart du har godkendt vores lånetilbud, bliver dit lån til selvstændige udbetalt med straksoverførsel til din registrerede konto.

Størrelsen på dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale.

Hvis vi vurderer, at din virksomheds eller din økonomi som kautionist ikke rækker til at betale omkostningerne ved lånet, vil du få afslag på din ansøgning.

Et afslag kan også skyldes teknikaliteter. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundesupport support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

Først og fremmest skal du kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk og informere os herom.

Hvis du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, er det dig som kautionist, der hæfter for lånet.

Er du eller kautionisten ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så vil vi forsøge at finde en løsning.

Overholdes den nye betalingsplan ikke, vil du modtage 3 rykkerskrivelser. Du vil blive sendt videre til inkasso, såfremt du ikke betaler rykkerskrivelsen. 

Seneste artikler

Sådan øger du salget i din virksomhed Salg er vigtigt Der kan være mange grunde til at ville øge salget i din

Find det bedste erhvervslån Hvad er det bedste erhvervslån? Det er meget individuelt, hvad der er det bedste erhvervslån. For de fleste

Afkastningsgrad Hvad er afkastningsgrad? Afkastningsgrad er et meget vigtigt nøgletal i erhvervsøjemed. Det er et mål for, hvor meget overskud eller afkast en given