Lån med kautionist

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Tag et lån med kautionist hos Broaden

Ansøg nemt og enkelt om et lån online og kom i gang allerede i dag

Hos Broaden kan vi tilbyde dig lån fra 5.000 – 75.000 kroner. Vores lån kræver, at du stiller som kautionist, og at din virksomheds økonomi kan bære låneomkostningerne. Din økonomi som kautionist er en ekstra sikkerhed for alle parter og gør lånet ekstra fordelagtigt for alle.

Med et lån hos os kan du låne penge til lige det, du mangler i din virksomhed. Du kan få større økonomisk råderum eller bruge pengene på at udvide dit varelager eller din virksomhed. Vi behøver ikke at høre din salgspitch for at låne dig penge. Og vi blander os heller ikke i, hvad du bruger pengene på. Det er helt op til dig.

lån med kautionist

Kautionist lån

Et kautionist lån er kort fortalt et lån, hvor en tredjepart, en kautionist, skriver under på at dække omkostningerne for lånet, hvis låntageren ikke selv kan betale. Denne form for lån gør det mere sikkert for låneudbyderen at låne penge ud, fordi der er en plan b, hvis den oprindelige låntager ikke kan betale. Det er også en fordel for låntageren, fordi det giver ekstra sikkerhed, at der er hjælp til omkostningerne, hvis noget skulle gå galt. Derudover giver det et godt signal til låneudbyderen, at en kautionist tror så meget på virksomheden eller låneformålet, at denne vil være kautionist. Det virker på den måde mindre usikkert for låneudbyderen, når en anden part også tror på idéen og vil stå inde for den økonomisk. 

Hvis du er ved at starte en helt ny virksomhed op fra bunden, kan denne slags lån især være en god løsning. Der findes kautionistlån både online og i banken. Der kan dog være forskel på lånevirksomhedernes risikovillighed og det lån, de kan tilbyde. Derfor er det en god idé at undersøge markedet for at finde den bedste løsning for dig. Det kommer bl.a. an på, hvor meget du ønsker at låne og hvor hurtigt du har brug for pengene og kan betale dem tilbage igen. Hos Broaden tilbyder vi både lån til virksomheder, firmaer, iværksættere og nystartede virksomheder

Hvad koster et lån med kautionist?

Du kan indstille låneslideren øver på siden for at se, hvad et bestemt lån vil koste. Det giver dig mulighed for at regne på, om du har råd til et lån i dit budget. Du kan låne mellem 5.000-75.000 kroner hos Broaden. Den månedlige rente er 0%, og etableringsgebyret er 25%. Det vil sige, at der ikke kommer flere renter på lånet hver måned. Etableringsgebyret lægges nemlig til din hovedstol. Løbetiden på vores lån er 12 måneder, men du kan altid indfri lånet før tid uden ekstra omkostninger og har på den måde stor frihed i forhold til at afdrage på lånet inden for løbetiden. 

Hvorfor låne penge med kautionist?

Der kan være mange grunde til at tage lån med kautionist. Det kan fx være nyttigt, hvis du er i gang med at starte din egen virksomhed. Der er nemlig tusind ting at investere i, når man er i opstartsfasen. Det kan være alt fra lokaleleje og depositum til varelager og kontormøbler. 

Hvis du er i opstartsfasen med din virksomhed, kan ekstra finansiering derfor være med til at give et ekstra skub og virksomheden ud over stepperne. På den måde er du fri for at vente på at kunne starte og skalere din forretning, indtil du selv har sparet alle pengene op. 

Der findes mange forskellige slags lån på markedet til virksomheder i alle stadier. Som nystartet virksomhed kan det dog godt være svært at få godkendt et lån i banken, da man ikke kan vise overskud og gode nøgletal gennem de seneste par år. Det blev også fremhævet i rapporten Virksomhedernes Finansieringsmuligheder fra Finans Danmark i 2019. 

Banken kigger ofte på dine nøgletal og kræver tit, at man sender diverse dokumentation som forretningsplan og budgetter. Du kan læse mere om nøgletal herDerudover er det ofte et krav, at man kan stille sikkerhed i lånet. 

Hvad er en kautionist?

En kautionist er en person, der stiller sin personlige formue som sikkerhed for et lån for en anden part. Hvis personen, der har optaget lånet, ikke kan betale de nødvendige afdrag, skal kautionisten træde til og betale for hele lånet.

Det er på den måde en ekstra sikkerhed for låneudbyderen, at der er en ekstra part til at betale, hvis låntageren ikke kan. Det er derfor vigtigt, at kautionisten har råd til at kautionere for det givne beløb.

Du kan læse mere om kaution her.

Start din virksomhed op med et kautionist lån

Hvis du er ved at starte din virksomhed op, kan et kautionist lån være en mulig løsning. Et kautionistlån vil sige, at du stiller med en kautionist, og kautionistens økonomi spiller en vigtig rolle i den samlede kreditvurdering. Broaden er et alternativ til at låne penge i banken, og vi tilbyder også kautionistlån. Hos os er det ejeren af virksomhede, som selv er kautionist for lånet. Det vil sige, at man hæfter personligt, hvis virksomheden ikke kan afdrage på lånet. Den ekstra sikkerhed med en kautionist gør, at vi også kan tilbyde kapital til nystartede virksomheder. 

Hos Broaden kan du låne fra 5.000 kr. til 75.000 kr. til lige det, du mangler for at få din virksomhed ud over stepperne. Det kan være forskelligt, hvad du mangler penge til afhængigt af din virksomhedstype og forretningsplan. Men hvad enten du mangler kapital til mindre udgifter eller større investeringer, kan du gøre brug af vores lån. I modsætning til nogle låneudbydere kræver vi ikke at se dine forretningsplaner, regnskaber, nøgletal eller lignende.

Sådan ansøger du om et lån med kautionist

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Kan du låne til at starte din virksomhed?

Ja, du kan sagtens bruge kautionistlånet hos os til at starte din virksomhed op. Vi blander os ikke i, hvordan du bruger dit lån, når du først er blevet godkendt til et lån hos os. Vi ser på din virksomheds og din økonomi som kautionist for at vurdere, om begge kan bære omkostningerne for et lån. Hvis din virksomhed ikke kan afdrage på lånet af den ene eller anden grund, hæfter du for lånet. 

Beregn pris med låneberegneren

Hvis du er nysgerrig på, hvad et lån hos Broaden koster, kan du bruge vores låneberegner øverst på siden. Den kan hurtigt vise dig, hvad et lån ca. vil koste dig, så du kan se, om det passer med din økonomi og dit budget. I så fald kan du hurtigt og nemt ansøge om et lån. Det tager ikke lang tid, og hvis du bliver godkendt til et lån, har du pengene på din konto inden for kort tid.

Kreditvurdering ved kautionistlån

Hos Broaden foretager vi kreditvurderinger af de ansøgninger, vi får ind. Det gør vi for at sikre, at låntageren kan bære omkostningerne af et lån. Vi kigger først og fremmest på virksomhedens økonomi og dernæst på kautionistens økonomi. Kautionisten spiller derfor en vigtig rolle i den samlede kreditvurdering, da denne er en af grundene til, at du ikke behøver at vise os gode nøgletal for at kunne låne. 

Hvornår bliver kautionistlånet udbetalt?

Vi går meget op i at have en kort ansøgningsproces og en kort behandlingstid. Derudover overfører vi pengene med straksoverførsel. Det betyder, at der ikke går lang tid, inden du har pengene på din konto, hvis du bliver godkendt til et lån. Ofte går der højst et par dage. Du slipper på den måde for en besværlig og lang behandlingstid samt ansøgningsproces og kan smede, mens jernet er varmt. 

Hvor meget kan du låne?

Det er meget forskelligt, hvor store lånebeløb de forskellige lånevirksomheder tilbyder. Det kan både afhænge af din virksomhed og hvad du skal bruge lånet til. Derfor er det vigtigt at gøre sig klart, hvor mange penge du skal bruge, når du vælger låneudbyder. Du kan hos Broaden låne fra 5.000 til 75.000 kroner.

Lån uden at stille sikkerhed

Hvis du er ved at starte en virksomhed op, kan det være sværere at finde et lån end hvis du har en mere etableret virksomhed. Mange udbydere kræver, at din virksomhed kan stille sikkerhed i lånet. Hos Broaden kræver vi, at ejeren af virksomheden stiller som kautionist og kan hæfte for lånet i tilfælde af, at virksomheden ikke kan afdrage.

lån med kautionist

Det kan du bruge dit kautionistlån til

Et kautionistlån kan bruges til lige det, du står og mangler penge til i din virksomhed. Hvad enten det er opstartsinvesteringer, små udgifter eller større investeringer til at give din virksomhed en opgradering. Du kan derfor både bruge kautionistlånet, hvis du er ved at starte din virksomhed op eller hvis du har været i gang i noget tid. 

Hvis du er i opstartsfasen med din virksomhed, er der især mange udgifter og investeringer at bruge penge på. Det kan være svært at prioritere, hvad der er vigtigst, fordi der er mange poster, der er mere eller mindre nødvendige for at komme ordentligt i gang. Det samme gør sig gældende, hvis du gerne vil udvide din virksomhed. Der kan pludselig være mange ting, man gerne vil bruge penge på. Overordnet set er der især tre poster, som virksomheder låner penge til at dække: Dagligt drift, vækst og akutte udgifter.

Daglig drift

Der er mange faste udgifter i hverdagen, især når en virksomhed er i opstartsfasen. Det betyder nemlig, at der ikke er en stor opsparing at tage af, når der kommer opgaver ind med lang betalingsfrist. Her kan det være aktuelt med et lån, så man kan holde driften i gang, indtil man får betaling for opgaven.

Vækst

Hvis man gerne vil vækste sin virksomhed, er der ofte mange ting, man kan investere i. Som nystartet virksomhed er der især mange veje, man kan gå. Man kan udvide sit varelager eller sin produktion eller ansætte flere medarbejdere. Disse investeringer kan være med til at gøre virksomheden større.

Akutte udgifter

Det er dyrt at starte og drive en virksomhed. Dyrere end man måske skulle tro. Der kan også dukke uforudsete udgifter op, som man ikke har budgetteret med – fx en bilregning eller ødelagte maskiner. Her kan et lån hjælpe med at betale regningerne, indtil man får flere penge ind og selv kan dække udgifterne.

Hvad er et kautionistlån?

Et lån med kautionist vil sige, at en anden skriver under på at dække omkostningerne for lånet i tilfælde af at man ikke selv kan. Det er især en fordelagtig lånetype for nystartede virksomheder. De kan have sværere ved at låne i banken end mere etablerede virksomheder, da de endnu ikke kan fremvise beviser på, at virksomheden klarer sig godt. Den ekstra sikkerhed i at have en kautionist er en fordel for både låneudbyderen og låntageren og gør derfor lånet mere opnåeligt for nye virksomheder. Kautionistens økonomi bliver nemlig også tjekket, så man sikrer sig, at det er en person med en sund og stabil økonomi, som kunne varetage lånets omkostninger. Hos Broaden er kautionisten ejeren af virksomheden, som hæfter i tilfælde af at virksomheden ikke er i stand til at betale for lånet. 

Lån penge med kautionist

Går du og overvejer at låne penge med kautionist? Det kan være en god idé, især hvis du er ved at starte op som selvstændig eller freelancer. Et lån med en kautionist kan nemlig gøre det lettere at låne, selvom virksomheden ikke har eksisteret i flere år og dermed ikke kan fremvise gode nøgletal. Hos Broaden kræver vi ikke, at du viser forretningsplan, budgetter og diverse andre papirer for at optage et lån. Det skyldes netop, at vores lån er et kautionistlån, hvor ejeren af virksomheden er kautionist og hæfter for lånet, hvis virksomheden ikke er i stand til at betale. 

Kautionere for lån

Ved nogle lån er det nødvendigt at finde en kautionist. Kautionisten tager ansvaret for lånet, hvis låntageren ikke selv er i stand til at betale og afdrage på lånet i sin helhed. Det er vigtigt, at man som kautionist er med på lånets vilkår og gebyrer, da man muligvis skal overtage lånet og bliver ansvarlig for at betale det tilbage i sin helhed. Derfor er det vigtigt, at man grundigt har overvejet de eventuelle konsekvenser ved at kautionere for et lån. Især hvis man kautionerer for et lån for et familiemedlem eller en ven. Det kan være en fordel, at man har tillid og kendskab til låntagerens udgangspunkt for at kunne afdrage på et lån. Hvis man er kautionist for sit eget virksomhedslån, er det naturligvis en god idé at sikre sig, at virksomhedens fundament er holdbart. 

lån med kautionist to personer

Hvad er finansiering – og hvilke muligheder er der?

Finansiering indebærer at skaffe kapital til virksomheder og investeringer og kan fx bruges til at udvide sit varelager eller ansætte flere medarbejdere. Hvis du står og mangler finansiering til din virksomhed, er der flere muligheder. Man kan fx få finansiering fra virksomhedens egenkapital ved tilbageholdt overskud eller fra investorer. Man kan også låne penge i banken, hos en online låneudbyder eller via fundraising. Den bedste løsning for dig afhænger blandt andet af, hvad dine behov er, hvor stort et beløb du har brug for og hvor hurtigt du har brug for pengene. Du kan læse mere om finansieringsmuligheder til at starte din virksomhed på siden om finansiering

Mindre finansieringsbehov

Det kan være, at du ikke har brug for at låne et stort beløb, fordi du starter stille op med din nye virksomhed. Hvis du er ved at starte op som selvstændig freelancer eller konsulent, har du måske ikke behov for mere end en god arbejdscomputer og gode computerprogrammer. Her kan et lån på 5.000-20.000 kr. være nok til at dække dine behov. Det er muligt, at dine behov ændrer sig med tiden, så du har brug for et større beløb. Det kan være, at du gerne vil betale for en arbejdsplads uden for hjemmet eller på anden måde vil udvide eller opgradere din virksomhed. 

Større finansieringsbehov

Nogle gange er der behov for at tage et lidt større lån. Det kan for eksempel være, hvis du skal åbne en forretning. I det tilfælde er der mange ting at investere i for at komme i gang – selv hvis det er en mindre forretning. Det er for eksempel udgifter til depositum, husleje, indkøb af varelager og løn til eventuelle ansatte. Derudover kan det i opstartsfasen være nødvendigt at købe eksterne kompetencer til fx digital marketing eller at sætte en professionel hjemmeside op.

Hvad kræver det at være kautionist?

Hos Broaden bliver kautionistens økonomi tjekket i forbindelse med låneansøgningen for at sikre, at denne har en fyldestgørende kreditværdighed. At være kautionist kræver nemlig først og fremmest, at man er i stand til at overtage ansvar og alle omkostninger for lånet. Hvis låntager ikke selv kan dække omkostningerne ved lånet, kommer man som kautionist til at betale for hele lånebeløbet og ikke kun en del af det. Det kan påvirke ens egen økonomi som kautionist, og det er vigtigt, at man har indberegnet dette i sit budget. Det er også vigtigt at være klar over lånets gebyrer og betingelser, inden man stiller sin økonomi til rådighed. Det indebærer også at overveje potentielle risici og konsekvenser for lånet. 

Lån med kautionist med lav rente

Et lån med kautionist med lav rente er et fordelagtigt lån for de fleste virksomheder. Især nystartede virksomheder og freelancere kan drage fordel af det, fordi de ofte har sværere ved at opfylde bankernes krav til sikkerhed og økonomisk stabilitet. Derfor kan det være en god løsning at tage et lån med en kautionist, hvor en person med en sund og stabil økonomi stiller sig til rådighed som sikkerhed for lånet. Kautionisten gør det mindre usikkert for låneudbyderen at låne penge ud, da denne gør det mindre sandsynligt, at lånet ikke bliver betalt tilbage. Hos Broaden er det ejeren af virksomheden, der er kautionist for virksomhedslånet. 

Kautionistlån hos Broaden

Hos Broaden kan du låne til lige det, du mangler i din virksomhed. Hvad enten du er i gang med at starte op eller har brug for finansiering til at udvide din forretning. Du kan tage et kautionistlån fra 5.000 til 75.000 kr. til både store og små finansieringsbehov. Det vigtigste er, at du som virksomhedsejer vil stille som kautionist for virksomhedslånet og og kan hæfte for det. Det giver gode chancer for, at din låneansøgning godkendes. Hvis du gerne vil ansøge om et kautionistlån hos os, kan du gøre det lige her.

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et kautionistlån hos Broaden, skal du opfylde vores generelle ansøgningskrav:

  • Alder imellem 23-70 år.
  • Dansk bopælsadresse.
  • Som virksomhedsejer kautionerer du for virksomhedslånet.
  • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
  • Dansk erhvervskonto.

Om du kan blive endeligt godkendt, afhænger i sidste ende af kreditvurderingen.

Hos Broaden tilbyder vi lån med kautionist fra 5.000 – 75.000 kroner. Hvor stort et lån, vi kan tilbyde, afhænger af kreditvurderingen. I vores kreditvurdering indhenter vi oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du stille sikkerhed for virksomhedslånet. Som virksomhedsejer stiller du også som kautionist for lånet. 

Kan virksomheden ikke betale de månedlige opkrævninger, vil det være dig som kautionist, der hæfter for opkrævningerne – og i yderste konsekvens for hele lånet.

I tilfælde af at vi kan tilbyde dig et virksomhedslån, vil du modtage et lånetilbud fra os inden for 24 timer, som du skal godkende, før vi kan udbetale lånet. 

Så snart du har godkendt vores lånetilbud, udbetaler vi dit virksomhedslån med straksoverførsel til din registrerede konto. 

Dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale. 

Vi giver afslag på ansøgninger, hvis vi vurderer, at din virksomheds eller din økonomi ikke kan bære omkostningerne ved virksomhedslånet.

Et afslag kan dog også skyldes teknikaliteter. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

I tilfælde af at du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, er det kautionisten, der hæfter for lånet. 

I det tilfælde skal du kontakte vores kundesupport med det samme. Du kan kontakte dem på support@broaden.dk.

Er din virksomhed eller du ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så vil vi forsøge at finde en løsning.