Iværksætter lån

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Fleksible iværksætter lån til selvstændige og freelancere

Ansøg om et iværksætter lån nemt og enkelt her på Broaden.dk

broaden lån

Hos Broaden tilbyder vi iværksætter lån fra 5.000 til 75.000 kroner til freelancere og selvstændige. Med vores iværksætter lån bliver det nemmere for dig at starte din egen virksomhed, at finansiere indkøb til din virksomhed eller at sikre mere likviditet i perioder med lav indtjening.

Du behøver ikke at pitche din virksomhedsidé til os for at kunne låne penge. Vi kræver blot, at virksomhedens økonomi er stabil nok til at kunne optage et lån, og at du som virksomhedsejer stiller som kautionist.

Hvad er et iværksætter lån?

Et iværksætterlån er for os en anden måde at sige virksomhedslån, firmalån eller erhvervslån på. Det er et lån til virksomheder, som har brug for ekstra kapital i form af en finansiering eller et lån. Der er et stort udvalg af erhvervslån på markedet, og det kan godt være svært at finde det rigtige lån for dig og din virksomhed. Den bedste løsning afhænger i høj grad af din virksomheds størrelse, hvor meget du skal låne og i hvor lang tid. Du kan søge om et lån via online lånemuligheder eller låne penge i banken. Derudover findes der også andre muligheder for finansiering som crowdfunding og finansiering fra investorer eller tilbageholdt overskud.

Har du en mindre virksomhed med faste kunder eller et projektbaseret arbejde med kortvarige kontrakter, kan et iværksætter lån fra Broaden være en nem måde at få tilført ekstra kapital til din virksomhed.

Find et iværksætter lån med Broaden

Hos Broaden tilbyder vi iværksætter lån til freelancere og soloselvstændige. Vi behøver ikke at se din forretningsplan for at vurdere, om vi kan tilbyde dig et lån. Vi kigger i stedet på din virksomheds og din økonomi som kautionist og vurderer herudfra, om din økonomi kan bære omkostningerne for et lån.

Er din virksomhed kreditværdig?

Din virksomheds kreditværdighed hos Broaden afhænger først og fremmest af virksomhedens økonomi. Derudover kræver vi, at virksomhedsejeren stiller som kautionist. Kautionistens økonomi regnes med i den samlede kreditvurdering. Det kan være et positivt indspark mod en god kreditvurdering, og det signalerer, at du virkelig tror på din virksomhed. 

Beregn pris med vores låneberegner

Du kan anvende Broadens låneberegner til hurtigt at regne ud, hvad det vil koste dig og din virksomhed at tage et iværksætter lån. Du indstiller blot låneslideren på det beløb, du ønsker at låne. På den måde får du allerede en idé om, hvorvidt det er fordelagtigt at låne pengene hos os, før du ansøger om et lån. Det er dog den aktuelle kreditvurdering af kautionistens økonomi, der afgør, hvor meget du kan låne.

Hvornår udbetales dit iværksætter lån?

Mange lånemuligheder har ofte en lang ansøgningsproces, og det kan tage lang tid at få lånet udbetalt. Hvis du altså bliver godkendt til at få lånet. Nogle gange tager det op til et par dage, før pengene lander på din konto. Hos Broaden har vi en kort ansøgningsproces, kort behandlingstid og udbetaling med straksoverførsel. Det betyder, at du har pengene på din konto få dage efter, du har søgt. Det giver dig mulighed for at være fleksibel og gribe muligheder hurtigt, når de opstår, og optimere din virksomhed.

Hvor lang tid tager det at ansøge?

Det tager ikke lang tid at udfylde en låneansøgning hos Broaden. Vi indhenter automatisk de nødvendige oplysninger, og du skal derfor ikke manuelt sende din forretningsplan og regnskaber for at vi kan behandle din ansøgning. Vi kan fortælle dig den præcise pris på et iværksætter lån for dig, når vi har kigget din ansøgning igennem og foretaget en kreditvurdering. Den korte behandlingstid gør, at du bliver omstillingsparat og kan tage chancer og indrette dig efter situationer, du møder.

Kan jeg få et iværksætter lån uden sikkerhed?

Det kan være svært at finde et iværksætter lån, der ikke kræver, at din virksomhed stiller sikkerhed i lånet. Især for mindre virksomheder uden gode nøgletal kan det være en udfordring. Hos Broaden skal du som virksomhedsejer stille sikkerhed for dit iværksætter lån som kautionist. Kautionistens økonomi regnes med i den samlede kreditvurdering og kan på den måde bidrage positivt til kreditvurderingen.

Hvor stort et iværksætter lån kan jeg ansøge om?

Den rigtige låneløsning og finansielle partner for dig kommer blandt andet på, hvor meget du ønsker at låne. Lånerammer hos Broaden er særligt velegnet til mindre virksomheder og startups. Du kan låne fra 5.000 til 75.000 kroner og på den måde dække både små udgifter og større investeringer i din virksomhed. Det kan både være, hvis virksomheden allerede er i drift eller hvis du er i gang med at starte virksomheden op.

Er din virksomhed kreditværdig?

Med et erhvervslån hos Broaden kan du selv vælge løbetiden op til 36 måneder, og hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage. På den måde kan du tilrettelægge lånet, så det passer bedst muligt ind i din økonomiske situation, og det pengene skal finansiere. Du har naturligvis altid mulighed for at indfri dit erhvervslån, når du vil – helt uden ekstra omkostninger. 

Erhvervslån og rente

Hos Broaden tilbyder vi et erhvervslån med en rente fra 0% og et etableringsgebyr på 10 % af dit lånebeløb. Hvilken rente vi kan tilbyde dig afhænger af den enkelte kreditvurdering. Prisen fastsættes på baggrund af blandt andet driftsresultater, regnskab, branche, den reelle ejer, eventuelle tidligere konkurser og så selvfølgelig kautionistens finansielle situation.

Sådan ansøger du om et iværksætter lån

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Det kan være en udfordring at finde et iværksætter lån

Det kan være en udfordring at finde et iværksætter lån, hvis du er soloselvstændig og har minimal aktivitet i din virksomhed. Det kan betyde, at du ikke har mulighed for at vise overskud for flere år tilbage eller at din virksomhed ikke kan stille sikkerhed for iværksætter lånet. Det kan skyldes, at du stadig er i startfasen, og virksomhedens fulde potentiale derfor ikke er blevet udfoldet endnu. Her kan en online lånemulighed som Broaden være et godt alternativ til nogle af de mere traditionelle lånemuligheder på markedet.

Hvorfor ansøge om et iværksætter lån?

Det kan være svært at låne penge som iværksætter, når du lige er gået gang med tilværelsen som selvstændig eller iværksætter eller stadig kun har en mindre virksomhed. Den konklusion kom brancheorganisationen for penge- og realkreditinstitutter Finans Danmark frem til i deres rapport Virksomhedernes Finansieringsmuligheder i 2019. Heri skriver de, at det kan være svært for små virksomheder at låne penge i banken, fordi de ikke altid kan fremvise gode nøgletal. Det er på trods af at finansieringsmulighederne er blevet bedre siden opsvinget i 2013. 

For banken er det essentielt at kigge på nøgletal, når de laver kreditvurderinger. Banken kræver ofte også, at du sender forretningsplan, budgetter og andre papirer, når de skal kreditvurdere din virksomhed. Derfor kan det hurtigt blive en tidskrævende proces at ansøge om et iværksætter lån i banken, og det er heller ikke sikkert, at de tilbyder dig lånet i sidste ende. Af den grund er banken ikke altid det oplagte valg for mindre virksomheder eller selvstændige, der gerne vil optage et lån.

Online lån til iværksættere og mindre virksomheder er dog heldigvis blevet mere udbredte, og det er derfor blevet nemmere og hurtigere at få godkendt et lån til disse formål. For eksempel har vi hos Broaden ikke brug for at se din forretningsplan. Vi forventer, at du tror så meget på dit projekt, at du stiller som kautionist for dit erhvervslån. 

Hvad er nøgletal?

Nøgletal beskriver en virksomheds økonomiske situation. Ofte ser man på disse, når man vil vurdere den samlede indtjeningsevne og potentiale for optimering og vækst. 

De kan derfor være vigtige pejlemærker for instanser som banken. Nøgletal kan for eksempel være: 

 • Afkastningsgrad
 • Overskudsgrad
 • Likviditetsgrad
 • Soliditetsgrad
 • Kapitalgrad
 • Nulpunktsgrad

Læs mere om nøgletal

Erhvervslån til bilforhandlere

Hos Broaden ved vi, at du, som bilforhandler, kan have behov for likviditet til blandt andet engrosindkøb af nye biler til din forretning, derfor tilbyder vi et erhvervslån, der både sikrer dig mere likviditet og større købekraft. Vores erhvervslån giver dig mulighed for at købe biler, du kan videresælge uden at have for mange penge ude at svømme. Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du kan finansiere dit indkøb af nye biler? Så kontakt os i dag.

Hvad koster et iværksætter lån?

Hvis du indstiller låneslideren øverst på siden, kan du se, hvad et bestemt lån vil koste dig. Det giver dig mulighed for at regne på, om du har plads til et lån i dit budget. Du kan låne mellem 5.000 og 75.000 kroner hos Broaden. Etableringsgebyret er 25%, og den månedlige rente er 0%. Etableringsgebyret lægges til din hovedstol, og lånet koster dermed det samme uanset hvor længe du er om at afdrage på lånet inden for vores løbetid på 12 måneder. Du kan altid indfri dit lån før tid uden ekstra omkostninger. 

Hvad kan du bruge dit iværksætter lån til?

Du kan bruge dit iværksætter lån til forskellige ting afhængigt af din virksomhed. Hvis du er ved at starte virksomheden op, har du andre behov end en etableret virksomhed i drift. Det kan være, at du mangler lidt startkapital eller midler til både inventar, udstyr og eventuelt lokaler. 

De fleste virksomhedsejere har det til fælles, at de på et eller andet tidspunkt kan have brug for et lån. Lånet kan bruges til mange forskellige ting som opstart af virksomheden, investering i potentielle kunder eller udvidelse af din produktion. Der er mange muligheder, men der er dog nogle kategorier, der går igen uanset hvilken virksomhed, det drejer sig om.

Du kan få brug for et iværksætter lån til: 

 • Finansiering af den daglige drift 
 • Finansiering til vækst 
 • Finansiering til akutte udgifter

Hos Broaden stiller vi ikke krav til, hvad dit iværksætter lån skal bruges til. Vi fokuserer kun på, om virksomheden er i stand til at afdrage på lånet, og at virksomhedsejeren som sikkerhed er kautionist for lånet. Dette er i tilfælde af, at virksomheden ikke kan afdrage på lånet. 

Det kunne være til opstart eller udvikling af din eksisterende virksomhed. Ligesom Træpilleshoppen er igang med.

Iværksætter lån til den daglige drift

Den daglige drift inkluderer alle dine faste udgifter. Det er små og store udgifter som løn, produktionsomkostninger, leje af lokaler, abonnementer og lignende. Når alt kører efter planen, er det sjældent et problem at betale udgifterne til den daglige drift. Men det kan hurtigt blive en udfordring at betale for den daglige drift, hvis du støder på muligheder eller udfordringer i perioder med lav likviditet, eller hvis du leverer varer eller produkter til en virksomhed med en lang betalingsfrist. 

En opgave kan overordnet set være god for din forretning, selvom du ikke har råd til at betale for den daglige drift og alle omkostninger forbundet med opgaven. Her kan et iværksætter lån være en måde at sikre, at du har råd til at betale dine regninger, mens du venter på betaling.

Krav til iværksætter lån hos Broaden

 • Din virksomhed har et dansk CVR-nummer. 
 • Du har bopæl i Danmark.
 • Du har ikke nogen betalingsanmærkninger. 
 • Du hæfter personligt for lånet som kautionist.
 • Din virksomhed skal være kreditværdig.

Undgå en kassekredit med et iværksætter lån

Lad os tage et eksempel fra den virkelige verden: Du har en mindre tømrervirksomhed og skal løse en stor opgave for det offentlige. De accepterer kun en betalingsfrist på en måned plus 90 dage. Din virksomhed er ikke stor, og derfor har du ikke nok likviditet eller en stor nok økonomi at trække på, mens du venter på betaling fra kunden. Derudover skal du indkøbe materialer, udbetale løn hver 14. dag og betale andre faste udgifter, som gør, at du faktisk ikke har råd til at takke ja til opgaven. Det er ærgerligt, da det kan være en god forretning, som kan blive endnu bedre på sigt, hvis kunden vender tilbage med flere opgaver i fremtiden. Med et iværksætter lån kan du betale de faste udgifter, mens du venter på betaling og indfri dit lån, når du modtager din betaling fra kunden.

iværksætter lån

Iværksætter lån til vækst

Din virksomhed kan blive større og vækste, hvis du optimerer din forretning, eller hvis du får flere kunder og øger dit salg. Du kan også lave investeringer i væksten af din virksomhed, hvor du investerer timer og kapital i noget, som samlet set kan give afkast og overskud. Det er dog værd at huske, at du skal være gearet til at klare flere forespørgsler, når du investerer i vækst. Hvis du skalerer for hurtigt, er der en risiko for, at det går ud over kvaliteten, og det vil sjældent være en god forretning i det lange løb. 

Skru op for marketingbudgettet med et erhvervslån

Lad os tage endnu et eksempel fra virkeligheden: Du driver en mindre legetøjsbutik og har en ambition om at være mere tilgængelig online. Du vil derfor skrue op for din marketingindsats. Du vil have mere fokus på E-handel og ramme potentielle kunder i hele landet, ikke kun der, hvor du driver din butik. Du har ikke selv kompetencerne og er derfor nødt til enten at afsætte tid til at erhverve dig kompetencerne, indgå et samarbejde med et bureau eller ansætte en, der kan hjælpe dig.

Du skal samtidig geare din virksomhed til at håndtere de bestillinger, der kommer ind, så du hurtigt og effektivt kan sende varerne afsted, håndtere klager og generelt skabe en god kundeoplevelse. Det koster alt sammen penge, og her kan et erhvervslån hjælpe dig med dine ambitioner om at vækste din forretning. 

Iværksætter lån til akutte udgifter

Nogle udgifter er en del af den daglige drift. Andre udgifter er akutte og ikke til at forudse. Det kan være små akutte udgifter, men de kan også være større. Hvis der er tale om større udgifter, kan det vælte din økonomi. Især hvis du ejer en mindre virksomhed eller lige er startet op, så der endnu ikke er kommet så meget kapital ind på virksomhedskontoen. Det kan ende med at bremse dit arbejde og sætte virksomheden tilbage. Derfor er det vigtigt at tage hånd om de akutte udgifter, når de opstår – også selvom det er svært at planlægge efter. Et hurtigt iværksætter lån kan give dig mulighed for at dække dine akutte udgifter. 

Få råd til uforudsete udgifter med et iværksætter lån

Uforudsete udgifter kommer af og til, og de kan være svære helt at undgå. Lad os tage et eksempel: Du ejer en mindre virksomhed og kører til kundemøder mange gange hver uge. Ofte kører du langt. Din firmabil skal på værksted nogle gange om året, og du sætter løbende penge til side til at dække store værkstedsregninger. Men nu har du fået en regning, der er større end bilens værdi. Du er derfor nødt til at finde en hurtig løsning, så du ikke skal sige nej til opgaver og miste indtjening til din virksomhed. Med et iværksætter lån får du midler til at betale værkstedsregningen eller investere i en anden bil og dermed blive kørende igen inden for kort tid. Du kan også optimere dit budget ved at gå dine faste udgifter efter i sømmene. Hertil kan du bruge sammenligningssiden Råd nu.

Ansøg om et iværksætter lån hos Broaden

Med et iværksætter lån hos Broaden kan du låne penge til drift, vækst eller akutte udgifter – uanset om du allerede er i drift eller først skal til at starte virksomheden op. Vores proces indebærer, at vi ser på din og din virksomheds økonomi. Du kan låne fra 5.000 til 75.000 kroner og på den måde komme i mål med både små udgifter og store investeringer. Vi giver dig det lån, du mangler, når du mangler det. Du får kort behandlingstid, fleksible løbetider og gennemskuelige aftaler. Følg linket herunder og læs mere. 

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et iværksætter lån skal du opfylde nogle generelle ansøgningskrav

 • Alder imellem 23-70 år.
 • Dansk bopælsadresse.
 • Som virkomhedsejer skal du stille som kautionere for iværksætter lånet.
 • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
 • Dansk erhvervskonto.

I sidste ende afhænger din endelige godkendelse til et iværksætter lån dog af kreditvurderingen.

Vi har en låneramme på 5.000 – 75.000 kroner. Kreditvurderingen afgør, hvor stort et beløb vi kan låne dig. I kreditvurderingen indhenter vi automatisk oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du stille sikkerhed for dit iværksætter lån. Når du ansøger om et iværksætter lån, er du som virksomhedsejer også kautionist for lånet. Du kautionerer dermed for lånet, såfremt din virksomhed ikke kan betale de månedlige afdrag.

Hvis vi kan tilbyde dig et iværksætter lån, sender vi dig et lånetilbud inden for 24 timer. Du skal godkende lånet, før vi kan udbetale pengene.

Lige så snart du har godkendt vores lånetilbud, bliver dit iværksætter lån udbetalt med straksoverførsel til din registrerede konto.

Størrelsen på dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale.

Hvis vi vurderer, at din virkomheds eller din økonomi som kautionist ikke rækker til at betale omkostningerne ved virksomhedslånet, vil du få afslag på din ansøgning.

Et afslag kan også skyldes teknikaliteter. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundesupport support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

Først og fremmest skal du kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk og informere os herom.

Hvis du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, er det dig som kautionist, der hæfter for lånet.

Er du eller virksomheden ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så vil vi forsøge at finde en løsning.

Overholdes den nye betalingsplan ikke, vil du modtage 3 rykkerskrivelser, og du vil blive sendt videre til inkasso, såfremt du ikke betaler rykkerskrivelsen. 

Seneste artikler

Sådan øger du salget i din virksomhed Salg er vigtigt Der kan være mange grunde til at ville øge salget i din

Find det bedste erhvervslån Hvad er det bedste erhvervslån? Det er meget individuelt, hvad der er det bedste erhvervslån. For de fleste

Afkastningsgrad Hvad er afkastningsgrad? Afkastningsgrad er et meget vigtigt nøgletal i erhvervsøjemed. Det er et mål for, hvor meget overskud eller afkast en given