Lån til freelancere

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Fleksible virksomhedslån til freelancere

Ansøg nemt og enkelt om et virksomhedslån online

Broaden

Står du og mangler et lån som selvstændig freelancer? Hos Broaden du låne fra 5.000-75.000 kroner til at komme i gang med din selvstændige biks og få din virksomhed ud over stepperne. Du kan bruge lånet til lige det, du mangler ekstra kapital til. Hvad enten det er nødvendige investeringer, en ekstra økonomisk buffer eller noget helt tredje. 

For at låne hos os er det ikke et krav, at du sender forretningsplaner, budgetter eller viser os din elevatortale. Vi kræver blot, at din økonomi kan bære omkostningerne for lånet, og at du som virksomhedsejer selv stiller som kautionist for lånet.

Hvad er et lån til freelancere?

Et lån til freelancere er egentlig et erhvervslån rettet mod freelancere. Man kan også kalde det et lån til selvstændige eller et iværksætterlån. Kært barn har mange navne, og der er mange forskellige lån på markedet. Det kan gøre det besværligt at navigere i lånemarkedet og finde den bedste låneløsning til lige nøjagtigt dine behov. Der er mange forskellige lånemuligheder. Du kan låne af familie eller venner, i banken eller ved en af de mange online låneudbydere. Det er altid en god idé at undersøge de forskellige låneudbyderes lånevilkår og betingelser grundigt, inden du skriver under på en låneaftale. På den måde slipper du for at blive overrasket over betingelser, efter du har skrevet under.

Hvorfor tage et lån som freelancer?

Der kan være mange grunde til at tage et erhvervslån som freelancer. Det afhænger i høj grad både af din virksomhedstype, din branche og dit udgangspunkt. Hvis du fx skal være freelance programmør eller grafisk designer, er det alfa og omega, at du har en velfungerende og hurtig computer, så du kan udføre dit arbejde så effektivt og hurtigt som muligt. 

Derudover kan der også være andre nødvendige redskaber såsom en ergonomisk kontorstol, elektroniske tegneredskaber eller opdaterede computerprogrammer. Behovet for at tage et lån som freelancer opstår ofte i opstartsfasen, hvor der er mange nødvendige investeringer at foretage. Men uanset din situation eller hvor langt du er med din virksomhed, kan der af og til opstå behov for et virksomhedslån, hvad enten det er af nødvendighed eller til at optimere din virksomhed. Det er her, at Broaden kommer ind i billedet. Vi tilbyder et fleksibelt og hurtigt lån til freelancere med en nem ansøgningsproces og en kort behandlingstid.

Hvad betyder freelance?

 •  At være freelance betyder, at man udfører arbejdsopgaver for forskellige arbejdsgivere uden at være ansat. 
 • Som selvstændig freelancer har man sin egen virksomhed, hvor man udfører opgaver for forskellige kunder, der køber ens arbejdskraft.
 • Man kan hyres ind på timebasis, til et projekt eller over længere tid.

Lån til freelancere hos Broaden

Det kan være svært at blive godkendt til et lån som nystartet freelancer. Hos mange banker og andre låneudbydere skal man ofte kunne bevise, at man har eller får en bæredygtig forretning. Og det kan være kringlet, når man ikke kan fremvise tidligere gode nøgletal. Når du låner hos Broaden, skal du ikke vise forretningsplaner, budgetter eller på anden måde argumentere for din virksomhedsidé. Vi kræver blot, at du som virksomhedsejer selv stiller som kautionist for lånet samt at din økonomi er stabil nok til at bære lånets omkostninger. Det tjekker vi i vores kreditvurdering. På den måde er vi et hurtigere og nemmere alternativ til banklån og andre mere konventionelle løsninger. Du kan ansøge om lån på 5.000 til 75.000 kr

Sådan ansøger du om et lån som freelancer

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Kan man låne penge til at starte firma?

Ja, der er flere lånemuligheder på markedet, der tilbyder lån til opstart af virksomheder, selvom de godt kan have forskellige betingelser. Det kan variere hvilke krav, der stilles, og hvor stor risikovillighed virksomhederne har. Derfor er der ikke nogen garantier for, at ens låneansøgning bliver godkendt, når man er ny iværksætter. Hos Broaden er det et krav, at du har tilstrækkeligt økonomisk råderum, og at du som virksomhedsejer er kautionist for lånet. 

Anvend låneberegneren

Hvis du anvender låneberegneren øverst på siden, kan du få et overblik over, hvor meget et lån vil koste dig med det beløb, som du godt kunne tænke dig at låne. På den måde får du mulighed for at se, om omkostningerne for lånet passer ind i dit budget. Hvis det virker som en god løsning for dig, kan du herefter nemt og hurtigt ansøge om et lån. Når vi har behandlet din låneansøgning, vender vi tilbage til dig inden for relativt kort tid. 

Kreditvurdering hos Broaden

Hos Broaden foretager vi kreditværdighedsvurderinger af indkomne ansøgninger. For at blive godkendt til et lån er det nødvendigt, at du som virksomhedsejer kan være kautionist for lånet. Derudover kigger vi på, om din økonomi kan bære omkostningerne for et lån. Det er derfor ikke vigtigt, at vi ser dine nøgletal, forretningsplaner eller budgetter. Ansøgningsprocessen er derfor nem at komme igennem. 

Hvornår bliver dit lån udbetalt?

Vi har en enkel ansøgningsproces, der er hurtig at komme igennem. Hvis du har ansøgt i vores åbningstid, vil vi som hovedregel kigge på ansøgningen samme dag. Hvis du ansøger uden for vores åbningstid, vil der derfor gå lidt længere tid. Bliver din ansøgning godkendt, overfører vi det godkendte beløb med straksoverførsel, og du har derfor pengene på din konto inden for relativ kort tid. 

Hvor meget kan du låne som freelancer?

Som freelancer kan du ansøge om lån på mellem 5.000 og 75.000 kroner. Du kan bruge dit lån til både små og større udgifter eller investeringer. Det kan ske, at du ikke kan blive godkendt til det beløb, du har ansøgt om. Det afhænger af din økonomiske situation, og hvis du kan godkendes til et lavere beløb, giver vi dig besked herom.

Virksomhedslån uden at stille sikkerhed

Nogle låneudbydere kræver, at man stiller sikkerhed for sit lån på en eller anden vis. Det gør vi ikke hos Broaden. Vi har dog et krav om, at du som virksomhedsejer selv er kautionist for dit lån. Det indebærer, at du personligt hæfter for betalingsforpligtelser i forbindelse med lånet. Derudover skal du også igennem vores kreditvurdering.

lån til freelancere

Forskellige typer af freelancere

Der er flere måder at være freelancer på, og de har alle forskellige fordele og ulemper og administrative kendetegn fx i forhold til ansvarsfordeling af arbejdets kvalitet samt arbejdsvilkår. Det kan være rart at være bevidst om fordelene mellem de forskellige typer, i tilfælde af at du nogensinde skulle få lyst til eller behov for at ændre på dine arbejdsvilkår. Vi gennemgår nogle af de forskellige typer herunder.

Selvstændig freelancer

En selvstændig freelancer er nok den type, som de fleste forstår ved at være freelancer. Her har man sin egen virksomhed, som man selv driver. Man står selv for at skaffe arbejdsopgaver og udføre dem til tiden i fyldestgørende kvalitet. Ofte er timelønnen højere end som lønmodtager, men til gengæld står man også selv for at indbetale B-indkomst til SKAT samt at sætte penge af til fx ferie og sygdom. 

Lønmodtager-freelancer

En freelancer, der er lønmodtager, arbejder for en fast virksomhed og er underlagt dennes ledelse. Ansvaret for arbejdet ligger dermed også hos virksomheden og ikke hos freelanceren. Man har en ansættelseskontrakt, som i de fleste tilfælde vil være omfattet af funktionærloven. En af de klare fordele ved denne form er, at man modtager løn under sygdom og ferie, og arbejdsgiveren indbetaler også til pension.

Iværksætter

At være iværksætter minder om at være selvstændig freelancer, da begge har deres egen virksomhed og er deres egen chef. Det indebærer også, at de selv sætter rammerne for deres arbejde med hensyn til fx hvor meget og hvornår de arbejder. En væsentlig forskel er dog, at iværksættere ofte har mere fokus på innovation og at vækste deres virksomhed end freelancere har. 

 

Hvad skal man huske som freelancer?

Hvis du gerne vil være selvstændig og starte ud som freelancer, er der en masse administrativt, det er nødvendigt at ordne. Her ved siden af er der en lille tjekliste med nogle af de første og vigtigste punkter, som det er vigtigt at tage sig af. Det er ikke en udtømmende liste, men når du kan sætte flueben ved disse punkter, har du et godt fundament at gå ud fra. Du kan læse mere om at starte som selvstændig her

Det er en god idé at udarbejde en forretningsplan, som er en overordnet måde at beskrive din virksomhed og rammerne for den. Det er ikke et krav at have en forretningsplan for at ansøge om et lån hos Broaden, men det er et rigtigt godt udgangspunkt og fundament for at starte virksomhed. Det tvinger dig nemlig til at tage stilling til vigtige parametre og punkter, og du får et godt overblik samt et sted at samle vigtige detaljer om virksomheden. På den måde bliver du bedre klædt på til at investere dine penge fornuftigt. Nedenfor ser du en liste over vigtige punkter at tage stilling til som freelancer. 

Tjekliste

 • Registrer din virksomhed. 
 • Enkeltmandsvirksomhed, ApS, A/S eller I/S? 
 • Forretningsplan.  
 • Forbered virksomhedens økonomi.  
 • Finansiering. 
 • Find et virksomhedsnavn, logo samt internetdomæne.  
 • Bogføring. 
 • Forsikringer. 

Vigtige punkter som freelancer

 1. Prissætning: Sørg for at prissætte dine ydelser både retfærdigt og konkurrencedygtigt.
 2. Kontrakter: Hav klare aftaler og skriftlige kontrakter på plads, inden du begynder på et projekt.
 3. Økonomi: Læg et budget, hold styr på dine udgifter og indtægter og sørg for at holde overblik over din økonomi.
 4. Markedsføring: Opbyg en relevant og spændende online tilstedeværelse via fx en hjemmeside og profiler på relevante sociale medier. 
 5. Netværk: Opbyg et professionelt netværk inden for dit felt og sørg for at vedligeholde det løbende. Tag fx til netværksevents og/eller vær aktiv på LinkedIn.
 6. Planlægning: Tilrettelæg dit arbejdsliv således at du som hovedregel altid er i god tid med opgaver, så du ikke skal skynde dig. 
 7. Work-life-balance: Planlæg hvordan, hvor og hvornår du arbejder. Det er nemmere at navigere i sit arbejdsliv, når man har rimeligt faste rammer. 
 8. Læring: Husk at få feedback fra kunder, samarbejdspartnere eller andre og brug denne læring til at forbedre din virksomhed. 
 9. Udvikling: Udvid dine horisonter og få nye input, så du har en finger på pulsen inden for dit felt og følger med tiden. 

Kan man låne penge til sin virksomhed?

Ja, det kan man. Der er mange former for virksomhedslån på markedet i dag med forskellige betingelser, vilkår og lånerammer. Det kan både hedde erhvervslånfirmalånlån til selvstændige eller iværksætterlån. Nogle gange vil betegnelserne dække for nogenlunde det samme slags lån, andre gange er der forskel på lånebetingelserne. Start derfor med at undersøge dine lånebehov og kigge på dit budget, så du ved, hvor stort et rådighedsbeløb du har i forhold til at tage et lån. At tage et lån betyder nemlig en ekstra fast udgift hver måned, mens du betaler af på lånet.  

Hvor meget kan man låne som selvstændig freelancer?

Hos Broaden kan du låne mellem 5.000 og 75.000 kroner, som du kan bruge på at starte virksomhed. Det kan være, at du mangler en ny computer, en god kontorstol og et nyt skrivebord eller måske mangler du det hele. Vi blander os ikke i, hvordan du bruger pengene – du kan bruge dem helt, som du har lyst. Vi kræver blot, at du som virksomhedsejer er kautionist for lånet, og vi kan kun godkende lån til folk, der har et tilstrækkeligt økonomisk råderum, så de er i stand til at varetage omkostningerne for et lån. Det er vores måde at drive en ansvarlig lånepolitik, der tilgodeser alle parter. Vi har en overskuelig ansøgningsproces og bestræber os på at svare hurtigt på låneansøgninger. 

Rentefrit lån til freelancere

Vi tilbyder rentefrie lån til freelancere hos Broaden. Der er nemlig ingen månedlig rentetilskrivning på vores lån. Vi har derimod et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb, der lægges til din hovedstol. Det betyder, at dit lån ikke bliver dyrere over tid. Det koster det samme, uanset hvor hurtigt du indfrier lånet inden for vores 12 måneders løbetid. Hvis du ønsker at indfri lånet før tid, kan du gøre dette til enhver tid uden ekstra omkostninger. Vores låneramme går fra 5.000 til 75.000 kroner og kan dermed både dække små og større investeringer.

lån til freelancere

Hvad vil det sige at være freelancer?

At være freelancer er et begreb, der dækker over at være selvstændigt erhvervsdrivende og tilbyde tjenester eller ydelser inden for sit fagområde. Ofte er man ansat på time- eller projektbasis og er dermed tilknyttet forskellige kunder eller virksomheder i kortere perioder uden en fast arbejdskontrakt. Hvis man er ansat og har en fast kontrakt, er man nærmere lønmodtager-freelancer. 

Hvis man er selvstændig freelancer, har man en stor grad af frihed og selvstændighed i sin dagligdag. Man bestemmer selv hvilke opgaver, man tager ind, og hvornår på dagen man arbejder samt hvor længe. Det står én frit for, hvordan man vil tilrettelægge sin hverdag inden for de rammer, der passer bedst til én. Det indebærer dog også en stor grad af ansvar, da man ikke kan uddelegere opgaver eller lægge bolden over til andre. Man har selv ansvaret for at nå deadlines og levere arbejdsopgaver i en fyldestgørende kvalitet. 

Mindre finansieringsbehov

Hvis du er selvstændig freelancer og arbejder hjemmefra, er dine faste udgifter måske ikke så høje, og du kommer derfor langt for pengene. Men hvis din computer eller din bil går i stykker, kan det hurtigt blive nødvendigt med ekstra finansiering, hvis ikke din opsparing er stor nok. Det kan også ramle sammen med, at du venter på betaling for nogle af dine opgaver. Der kan være mange grunde til at du har behov for ekstra finansiering. Vores låneramme går fra 5.000 til 75.000 kroner, så hvis du står og mangler 15-20.000 kroner til en ny computer eller lignende, kan dine behov dækkes med et lån hos Broaden.

Større finansieringsbehov

Hvis du mangler en masse vigtigt udstyr for at starte din virksomhed, kan dit finansieringsbehov hurtigt løbe op. Det kan være, du er fotograf og mangler kameraudstyr. Eller måske er du videoproducent eller lydtekniker og mangler en masse teknisk udstyr. Det kan også være, at du vil hyre professionel hjælp til at lave en brugervenlig og SEO-optimeret hjemmeside eller tage et kursus i bogføring eller noget helt tredje. Udgifterne kan være mange som selvstændig, og hos Broaden kan du låne til dit behov – også hvis der skal 40.000 kr.50.000 kr. eller 60.000 kr. til at dække dine behov. Vores låneramme går nemlig fra 5.000 til 75.000 kroner.

Lån til nystartede freelancervirksomheder

Er du i gang med at blive selvstændig freelancer og starte din egen virksomhed op? I så fald kan der være mange nødvendige investeringer, og hvis du ønsker at låne midler til at starte virksomheden, kan du vælge at tage et virksomhedslån. Vi kalder det også et lån til selvstændige eller et iværksætterlån – disse lån dækker dog over de samme lånevilkår. Hos Broaden kan du ansøge om firmalån på 5.000 til 75.000 kroner. Den månedlige rente er 0%, og vi har et etableringsgebyr på 25%, som lægges til din hovedstol. Det vil sige, at lånet koster det samme uanset hvornår du indfrier det inden for vores løbetid på 12 måneder. Du kan desuden altid indfri det før tid uden ekstra omkostninger. Broaden er et alternativ til banklån og lignende løsninger, og vi adskiller os bl.a. ved, at vi ikke skal se dine forretningsplaner, budgetter eller høre din elevatorpitch. Vi har et krav om, at du som virksomhedsejer og ansøger selv stiller som kautionist for dit virksomhedslån. Derudover kigger vi i vores kreditværdighedsvurdering på, om du har økonomien til at tage et lån og afdrage på det. Vi har en nem og overskuelig ansøgningsproces samt en kort behandlingstid på vores ansøgninger.

Hvornår er man freelancer?

Man er freelancer, når man som selvstændigt erhvervsdrivende tilbyder sin ekspertise og sine ydelser til forskellige kunder uden at være bundet til en fast ansættelseskontrakt eller til én fast arbejdsplads. Freelancere arbejder ofte projektbaseret, da de i en periode er tilknyttet et projekt eller en opgave i en bestemt virksomhed for herefter at kaste sig over et nyt projekt i en anden virksomhed. De er dermed selvstændige konsulenter, der arbejder for egen risiko og regning uden at være ansat i den pågældende virksomhed, de arbejder ved. For mange freelancere indebærer deres arbejdsliv derfor en stor mængde frihed, selvstændighed og fleksibilitet. Der findes freelancere inden for mange forskellige brancher. Man kan fx være selvstændig programmør, tekstforfatter, korrekturlæser eller grafisk designer. 

Virksomhedslån til freelancere hos Broaden

Et freelancerlån hos Broaden kan være med til at give dig den nødvendige kapital til at starte eller optimere din selvstændige freelancer-virksomhed. Du kan låne mellem 5.000 og 75.000 kr., og lånet kan derfor dække både små og store finansieringsbehov. Du slipper for at holde din elevatorpitch og vedhæfte forretningsplaner, budgetter m.m. I stedet skal du som virksomhedsejer stille som kautionist og igennem vores kreditvurdering. Du kan ansøge direkte på linket herunder.  

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et freelancerlån hos Broaden skal du opfylde vores generelle ansøgningskrav:

 • Alder imellem 23-70 år.
 • Dansk bopælsadresse.
 • Kautionist i form af dig som virksomhedsejer.
 • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
 • Dansk erhvervskonto.

Kreditvurderingen afgør i sidste ende, om du kan blive godkendt til et lån. 

Hos Broaden tilbyder vi lån til freelancere på 5.000-75.000 kroner. Den aktuelle kreditvurdering af din økonomi afgør, hvor stort et virksomhedslån vi kan tilbyde dig. 

I vores kreditvurdering indhenter vi oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du som virksomhedsejer stille sikkerhed for lånet ved at være kautionist for lånet. 

Som kautionist hæfter du personligt for opkrævningerne og for hele lånet, hvis virksomheden ikke kan betale. 

I tilfælde af at vi kan tilbyde dig et freelancerlån, vil du modtage et lånetilbud fra os inden for 24 timer. Du skal godkende lånet, før vi kan udbetale pengene til din konto. 

Så snart du har godkendt vores lånetilbud, udbetaler vi dit virksomhedslån med straksoverførsel til din registrerede konto. 

Dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale. 

Vi giver afslag på ansøgninger, hvis vi vurderer, at din virksomheds eller din økonomi som kautionist ikke kan bære omkostningerne for virksomhedslånet.

Et afslag kan dog også skyldes teknikaliteter. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

I tilfælde af at du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, hæfter du som virksomhedsejer selv for de resterende omkostninger for lånet. 

I tilfælde heraf skal du kontakte kundesupport med det samme. De kan kontaktes på support@broaden.dk.

Er du ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så forsøger vi at finde en løsning.