Lån til håndværkere

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Fleksible virksomhedslån til håndværkere

Ansøg nemt og enkelt om et erhvervslån online

Broaden

Er du allerede selvstændig håndværker eller er du ved at starte op? Hvis du står og mangler ekstra finansiering til din virksomhed i form af et virksomhedslån, kan du låne fra 5.000 til 75.000 kroner hos Broaden. Det kan give dig den nødvendige kapital til at komme i gang med dit firma og løse opgaver for kunder. Du kan bruge lånet til lige det, du mangler penge til. 

Vi blander os nemlig ikke i, hvordan du bruger pengene. Om det er til værktøj, som økonomisk buffer eller noget helt tredje. Vi kræver blot, at du som virksomhedsejer er kautionist for lånet og at din økonomi kan bære omkostningerne for lånet.

Hvad er et lån til håndværkere?

Et lån til håndværkere eller et håndværkerlån er ikke et lån til at ansætte håndværkere, men et lån til selvstændige håndværkere, der mangler ekstra finansiering. Det kunne derfor også kaldes et erhvervslånet lån til selvstændige eller et iværksætterlån. Selvom lånene hos os har forskellige betegnelser, er det de samme lånevilkår – de er blot rettet mod forskellige låneformål og kundesegmenter. Så hvis du er håndværker og har din egen virksomhed eller er ved at starte en virksomhed op, er vores lån til håndværkere henvendt til dig. Hvis du er på udkig efter et lån, er det altid en god idé at undersøge lånemarkedet og dine muligheder grundigt, inden du skriver under på en låneaftale. 

Hvorfor tage et lån som håndværker?

Der kan være mange årsager til at tage et firmalån som selvstændig håndværker. Det kommer bl.a. an på din virksomhedstype, din branche og dit nuværende udgangspunkt både økonomisk og forretningsmæssigt. Lånet kan fx bruges til at investere i alle de nødvendige værktøjer og redskaber, som du har brug for til at udføre dit arbejde og dine ydelser fyldestgørende. Det kan også være, at du har brug for finansiering til udbetaling af en firmabil. 

Der kan være mange forskellige udgifter som selvstændig og især som håndværker, fordi man har brug for mange forskellige værktøjer. Hvis noget går i stykker, vil det ofte være nødvendigt at udskifte det med det samme, fordi man bruger tingene jævnligt. Det giver også de bedste forudsætninger for at arbejde effektivt og udføre sit arbejde i bedst mulig kvalitet. 

Men uanset din situation og hvilket stadie din virksomhed er i, kan der opstå behov for et lån. Hvad enten det er til at betale akutte regninger, til at optimere virksomheden eller noget helt tredje. Med et lån hos Broaden kan du ansøge om lån på 5.000 til 75.000 kr. Vi har en brugervenlig ansøgningsproces og en kort behandlingstid på indkomne ansøgninger. 

Hvor mange håndværkere er der i Danmark?

 • Det er svært at finde præcise opgørelser over, hvor mange håndværkere der er i Danmark. I 2022 var der i omegnen af 90.000 beskæftigede inden for forskellige håndværkererhverv såsom snedkere, murere, tømrere og vvs’ere.
 • Det er i de seneste år kommet frem, at den faglærte arbejdsstyrke inden for håndværkerfeltet vil blive mindre i de næste år. 

Håndværkerlån hos Broaden

Som nystartet soloselvstændig kan det i nogle tilfælde være svært at blive godkendt til et lån i banken og hos lignende låneudbydere. Det er nogle gange nødvendigt at vise gode nøgletal eller på anden måde bevise, at man har en god forretningsidé, og det kan være vanskeligt. Når du ansøger om et lån hos Broaden, skal du ikke vise nøgletal, forretningsplaner eller budgetter. Vi har til gengæld et krav om, at du som virksomhedsejer selv er kautionist for lånet. Derudover er det også et krav, at din økonomi kan bære omkostningerne til et lån samt at du lever op til de officielle krav som at have MitID, en dansk adresse m.m. Det tjekker vi, når vi foretager vores kreditværdighedsvurdering. 

Sådan ansøger du om et lån som håndværker

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Kan man låne penge uden om banken?

Ja, der er andre lånemuligheder end at låne i banken. I de senere år er der kommet en del online låneudbydere, der ofte har kortere og hurtigere ansøgningsprocesser end bankerne. Der kan dog være forskel på låneudbydernes låneramme, risikovillighed og krav, og derfor er det altid bedst at lave en grundig research af betingelserne, inden du skriver under på en låneaftale. Der er ikke nogen garanti for, at ens låneansøgning som ny iværksætter bliver godkendt.

Anvend vores låneberegner

Hvis du vil have en oversigt over omkostningerne ved at tage et lån hos os, kan du anvende låneberegneren øverst her på siden. Den kan give dig et estimat af, hvad et lån af en bestemt størrelse vil koste dig og hvad det månedlige afdrag vil være. På den måde kan du indberegne lånet i dit budget for at se, hvordan det passer ind med dine øvrige udgifter. Hvis det virker som en god løsning for dig, kan du ansøge direkte under låneberegneren. 

Hvad kræver det at få et lån?

I modsætning til andre låneudbydere skal du hos Broaden ikke vise dine forretningsplaner, budgetter eller imponerende nøgletal for at kunne ansøge og blive godkendt til et lån. Vi foretager en krevitværdighedsvurdering, hvor vi kigger på din økonomi og vurderer, om du har råd til at optage et lån. Derudover er det et krav, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist for dit lån. 

Hvornår bliver dit lån udbetalt?

Vores ansøgningsproces er nem og brugervenlig at komme igennem. Hvis du ansøger om et lån i vores åbningstid, vil vi ofte gennemgå og behandle din ansøgning samme dag. Hvis du ansøger om et lån uden for vores åbningstid, vil der gå lidt længere tid. Hvis din ansøgning bliver godkendt, overfører vi lånet med straksoverførsel. Du vil derfor have pengene på din konto relativt kort tid efter. 

Hvor meget kan jeg låne som tommelfingerregel?

Man kan ikke opstille nogen tommelfingerregler for, hvor meget du kan låne. Det afhænger helt og aldeles af den enkelte ansøgers økonomiske situation samt lånevilkår og lånerammer for den pågældende låneudbyder. Hos Broaden kan du ansøge om lån på mellem 5.000 og 75.000 kroner. Det kan ske, at du ikke kan blive godkendt til det beløb, du har ansøgt om, men at vi kan tilbyde dig et lån på et lavere beløb. I så fald giver vi dig besked herom.

Virksomhedslån uden at stille sikkerhed

Det er et krav hos nogle låneudbydere, at man stiller sikkerhed for sit lån på en eller anden måde. Det er ikke tilfældet hos os. Vi har i stedet et krav om, at du som virksomhedsejer er kautionist for dit lån. Det betyder, at du hæfter personligt for lånet og de betalingsforpligtelser, der følger med. Du kan kun blive godkendt til et lån, hvis du kommer igennem vores kreditvurdering, hvor vi kigger på, om du har et stort nok rådighedsbeløb til at optage et lån. 

lån til håndværkere

Hvad skal man huske som selvstændig?

Som selvstændig er der en masse administrativt, der skal ordnes, uanset om du er selvstændig håndværker, selvstændig tekstforfatter, selvstændig grafisk designer eller noget helt fjerde. Vi har her samlet en liste over nogle af de vigtigste punkter at tage sig af, når du er i opstartsfasen. Listen er ikke udtømmende, men når du kan sætte flueben ved disse punkter, er du kommet godt fra start. Du kan også læse mere om at starte ud som selvstændig lige her

Det kan være godt givet ud for din virksomhed at lave en forretningsplan. Det er en beskrivelse af virksomheden og vigtige detaljer om den. Processen med at lave en forretningsplan tvinger dig til at tage stilling til vigtige facetter af din virksomhed, hvordan den skal drives og hvad den overordnede vision og målsætning er. Det giver dig et godt overblik og et bedre udgangspunkt og fundament for at starte virksomheden op. Du behøver ikke at have en forretningsplan for at låne hos Broaden, det er blot en anbefaling. 

Tjekliste

 • Registrer din virksomhed. 
 • Enkeltmandsvirksomhed, ApS, A/S eller I/S? 
 • Forretningsplan.  
 • Forbered virksomhedens økonomi.  
 • Finansiering. 
 • Find et virksomhedsnavn, logo samt internetdomæne.  
 • Bogføring. 
 • Forsikringer. 

Vigtige punkter som selvstændig håndværker

 1. Prissætning: Sørg for at prissætte dine ydelser både retfærdigt og konkurrencedygtigt.
 2. Kontrakter: Hav klare aftaler og skriftlige kontrakter på plads, inden du begynder på et projekt.
 3. Økonomi: Læg et budget, hold styr på dine udgifter og indtægter og sørg for at holde overblik over din økonomi.
 4. Markedsføring: Opbyg en relevant og spændende online tilstedeværelse via fx en hjemmeside og profiler på relevante sociale medier. 
 5. Netværk: Opbyg et professionelt netværk inden for dit felt og sørg for at vedligeholde det løbende. Tag fx til netværksevents og/eller vær aktiv på LinkedIn.
 6. Planlægning: Tilrettelæg dit arbejdsliv således at du som hovedregel altid er i god tid med opgaver, så du ikke skal skynde dig. 
 7. Work-life-balance: Planlæg hvordan, hvor og hvornår du arbejder. Det er nemmere at navigere i sit arbejdsliv, når man har rimeligt faste rammer. 
 8. Læring: Husk at få feedback fra kunder, samarbejdspartnere eller andre og brug denne læring til at forbedre din virksomhed. 
 9. Udvikling: Udvid dine horisonter og få nye input, så du har en finger på pulsen inden for dit felt og følger med tiden. 

Lån til værktøj

Værktøj, redskaber og udstyr er alfa og omega som håndværker, nærmest uanset hvilken slags håndværker du er. Det rette værktøj er ofte også med til at sikre, at du kan udføre dit arbejde hurtigere, sikrere og nemmere og samtidig levere resultater af høj kvalitet. Det er med til at sikre, at dine kunder kommer igen og anbefaler dig videre til andre, hvilket er helt essentielt som nystartet selvstændig. Nogle af de mest effektive anbefalinger er dem, som folk får fra andre i deres omgangskreds. Det rigtige udstyr kan dermed være helt afgørende for din forretning. 

Det er dog sjældent billigt at købe værktøj, og derfor kan det være nødvendigt at tage et lån for at få råd til alt det, du skal bruge for at komme i gang med din virksomhed. Du kan naturligvis starte roligt ud og udvide efterhånden, så du ikke skal investere i alt for meget på én gang. I opstartsfasen er der som regel også andre nødvendige udgifter, der gør, at du har et ret stort finansieringsbehov. Hos Broaden har vi en låneramme på 5.000 til 75.000 kroner og kan dermed både dække små og store behov.

lån til håndværkere

Mindre finansieringsbehov

Hvis du allerede har en masse af det nødvendige værktøj og en firmabil, er dit finansieringsbehov måske ikke så stort. Det kan være, at du mangler finansiering til at få lavet skilte. Eller måske vil du gerne tage et relevant kursus, der kan være med til at booste din forretning eller gøre det nemmere for dig at drive forretning. Det kan også være, at du mangler en ny computer. Hvis du fx står og mangler 15-20.000 kroner, kan dine behov dækkes med et lån hos Broaden. Vores låneramme starter ved 5.000 kroner og går helt op til 75.000 kroner.

Større finansieringsbehov

Hvis du mangler en del udstyr samt en masse andet, kan det være nødvendigt med et lidt større virksomhedslån for at dække dine behov. Det kan være, at du har brug for at investere i maskiner eller andet til at gøre din dagligdag lettere. Eller måske vil du købe dig til en flot, professionel og brugervenlig hjemmeside. Hvis du har behov for flere af disse investeringer, kan det hurtigt løbe op. Vores låneramme går op til 75.000 kroner, så uanset om du står og mangler 40.000 kr.50.000 kr. eller 60.000 kr., kan et lån hos Broaden dække dine behov.

Rentefrit lån til selvstændige håndværkere

Der er mange former for erhvervslån på markedet med forskellige vilkår, lånerammer og betingelser. Derfor er det en god idé at starte med at undersøge dine lånebehov og dit budget, så du kender dit rådighedsbeløb og din nuværende økonomiske situation. Det er vigtigt at huske, at et lån er en ekstra fast udgift hver måned, mens du betaler af på lånet.  

Lån kan have forskellige betegnelser såsom virksomhedslån eller firmalånHos Broaden har vi også et lån til selvstændige og et iværksætterlån. I vores tilfælde er det dog de samme lånebetingelser uanset lånets navn. Der er ingen månedlige rentetilskrivninger på vores lån, og vores lån til håndværkere er altså rentefrit. Vi har dog et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb, som lægges til din hovedstol. Det betyder, at lånet har en fast pris uanset hvornår du indfrier det, og det bliver dermed ikke dyrere over tid. Vi har en løbetid på 12 måneder, men du kan altid indfri lånet før tid, uden at det koster ekstra. 

Freelance håndværker

At være freelance håndværker er det samme som at være selvstændig håndværker. Det betyder, at du er din egen chef og selv bestemmer, hvilke arbejdsopgaver du tager ind og hvordan du tilrettelægger din hverdag. Det giver dig mulighed for at vælge de projekter, som du helst vil, og som du brænder mest for. Det betyder dog også, at du selv står for fakturering, kontrakter, bogføring og markedsføring, og du arbejder for egen regning og risiko. Som selvstændig kræver det derfor, at man har forretningsindsigt og økonomisk forståelse. Til gengæld har man som regel en stor mængde frihed, selvstændighed og fleksibilitet i sit arbejdsliv. 

Virksomhedslån til håndværkere hos Broaden

Med et håndværkerlån hos Broaden kan du få den nødvendige kapital til at starte din håndværksvirksomhed op eller til at optimere den. Du kan låne mellem 5.000 og 75.000 kr. til at dække både små og store finansieringsbehov. Hos os skal du ikke vedhæfte forretningsplaner eller budgetter eller holde din elevatorpitch. I stedet skal du som virksomhedsejer være kautionist for dit lån. Derudover foretager vi et tjek af din økonomi. Du kan ansøge med det samme på linket herunder. 

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et håndværkerlån hos Broaden skal du opfylde vores generelle ansøgningskrav:

 • Alder imellem 23-70 år.
 • Dansk bopælsadresse.
 • Kautionist i form af dig som virksomhedsejer.
 • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
 • Dansk erhvervskonto.

Kreditvurderingen afgør i sidste ende, om du kan blive godkendt til et lån. 

Hos Broaden tilbyder vi lån til håndværkere på 5.000-75.000 kroner. Den aktuelle kreditvurdering af din økonomi afgør, hvor stort et virksomhedslån vi kan tilbyde dig. 

I vores kreditvurdering indhenter vi oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du som virksomhedsejer stille sikkerhed for lånet ved at være kautionist for lånet. 

Som kautionist hæfter du personligt for opkrævningerne og for hele lånet, hvis virksomheden ikke kan betale. 

I tilfælde af at vi kan tilbyde dig et håndværkerlån, vil du modtage et lånetilbud fra os inden for 24 timer. Du skal godkende lånet, før vi kan udbetale pengene til din konto. 

Så snart du har godkendt vores lånetilbud, udbetaler vi dit virksomhedslån med straksoverførsel til din registrerede konto. 

Dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale. 

Vi giver afslag på ansøgninger, hvis vi vurderer, at din virksomheds eller din økonomi som kautionist ikke kan bære omkostningerne for virksomhedslånet.

Et afslag kan dog også skyldes teknikaliteter. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

I tilfælde af at du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, hæfter du som virksomhedsejer selv for de resterende omkostninger for lånet. 

I tilfælde heraf skal du kontakte kundesupport med det samme. De kan kontaktes på support@broaden.dk.

Er du ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så forsøger vi at finde en løsning.