Lån 60000 kroner til din virksomhed

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Lån 60000

Hvis du mangler kapital i din virksomhed, kan du fx låne penge i banken eller via onlinelån. Du kan også undersøge finansieringsmuligheder som crowdfunding, finansiering med egenkapital eller tilbageholdt overskud. Der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper, og det er derfor bedst at undersøge dine muligheder grundigt, så du kan finde den bedste løsning til din virksomhed. Det kan være en god idé at finde ud af dine behov samt hvor hurtigt du har brug for pengene og kan betale dem tilbage igen. 

Et lån på 60.000 kroner kan være en stor hjælp til at dække nødvendige udgifter, når man har sit eget firma. Det er en økonomisk håndsrækning, der kan hjælpe dig med at nå dine forretningsmæssige mål. Du kan anvende lånet til lige det, du står og mangler i din virksomhed. Det kan være uforudsete regninger, nyt værktøj eller til at udvide virksomheden. Det kan også være en økonomisk buffer i perioder med svingende indtjening.

Lån 60000 kroner med Broaden

Hos Broaden kan du låne fra 5.000 til 75.000 kroner til freelancere og selvstændige. Du har derfor mulighed for at låne 60.000 kr. til lige det, du mangler i din virksomhed. Det er hos os et krav, at du som virksomhedsejer er kautionist for lånet. Det er en ekstra sikkerhed for både dig og os i tilfælde af, at virksomheden ikke længere kan afdrage på lånet. Som en del af vores ansøgningsproces foretager vi en kreditvurdering. Her kigger vi på virksomhedens og kautionistens økonomi og vurderer herudfra, om der er økonomi til at betale for lånets omkostninger. 

Du behøver ikke at vise os dine forretningsplaner eller budgetter for at kunne låne. Vi blander os heller ikke i, hvad du bruger lånet til. Det gør det nemmere at ansøge om et lån som freelancer eller nystartet selvstændig, når man ikke behøver at vise nøgletal fra de sidste par år. Vores virksomhedslån er derfor ideelt, hvis du er ved at starte din egen virksomhed. Du kan også bruge lånet til at finansiere indkøb eller som en økonomisk buffer.

Er din virksomhed kreditværdig?

Hvis din virksomhed er kreditværdig, betyder det kort fortalt, at økonomien i virksomheden er stabil. Når du ansøger om et lån hos Broaden, skal du igennem en kreditvurdering. Her kigger vi på virksomhedens og kautionistens økonomi for at vurdere, om der er økonomisk råderum til at dække låneomkostningerne. Kautionisten skal være ejeren af virksomheden.

Hvad koster det at låne 60000 kr.?

Du kan indstille låneslideren med dit ønskede lånebeløb øverst på siden for at se, hvad et lån på 60.000 kroner hos Broaden vil koste. Det giver dig også mulighed for at indberegne omkostningerne i dit budget, så du kan se, om du har råd til lånet. De nøjagtige låneomkostninger og hvor meget du kan låne kommer dog an på kreditvurderingen. 

Hvornår får du dit lån udbetalt?

Vi har en hurtig behandlingstid på vores låneansøgninger. Hvis du bliver godkendt til et lån, overfører vi pengene med straksoverførsel. Du vil derfor have pengene efter kort tid og kan på den måde nemmere være mere spontan, hvis der opstår uventede muligheder. Andre lånemuligheder har længere og mere komplicerede låneprocesser, hvor det tager længere tid at få sit lån udbetalt. 

Hvor lang tid tager det at ansøge?

 Vi har en kort og enkel ansøgningsproces, så det tager ikke lang tid at udfylde en låneansøgning hos Broaden. Det er ikke nødvendigt at sende dokumenter som forretningsplan og regnskaber til os – vi indhenter selv de nødvendige oplysninger om din økonomi. Efter vi har behandlet din ansøgning, foretager vi en kreditvurdering. Hvis lånet bliver godkendt, får du herefter pengene på din konto.

Er det muligt at låne 60.000 kr. uden sikkerhed?

Det kan være svært at finde et lån på 60.000 kroner, som du ikke skal stille sikkerhed for. Hos Broaden stiller du som virksomhedsejer sikkerhed for dit lån ved at være kautionist for lånet. Din økonomi spiller derfor en vigtig rolle i kreditvurderingen. Hvis du finder et lån på omkring 60.000 kroner, som du ikke skal stille sikkerhed for, er det vigtigt at være opmærksom på lånevilkårene. 

Hvor stort et lån kan jeg ansøge om?

Du kan ansøge om lån fra 5.000 til 75.000 kr. hos Broaden. Vores låneramme er derfor især velegnet til startupsselvstændige eller mindre virksomheder. Du kan derfor både låne, hvis du er ved at starte en virksomhed op eller hvis virksomheden allerede er i drift. Hvor meget du kan låne og de nøjagtige lånevilkår kommer an på den aktuelle kreditvurdering. 

Er din virksomhed kreditværdig?

Med et erhvervslån hos Broaden kan du selv vælge løbetiden op til 36 måneder, og hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage. På den måde kan du tilrettelægge lånet, så det passer bedst muligt ind i din økonomiske situation, og det pengene skal finansiere. Du har naturligvis altid mulighed for at indfri dit erhvervslån, når du vil – helt uden ekstra omkostninger. 

Erhvervslån og rente

Hos Broaden tilbyder vi et erhvervslån med en rente fra 0% og et etableringsgebyr på 10 % af dit lånebeløb. Hvilken rente vi kan tilbyde dig afhænger af den enkelte kreditvurdering. Prisen fastsættes på baggrund af blandt andet driftsresultater, regnskab, branche, den reelle ejer, eventuelle tidligere konkurser og så selvfølgelig kautionistens finansielle situation.

Hvor kan jeg låne 60.000 kr.?

Hvis du gerne vil låne 60.000 kr. til din virksomhed, er der flere mulige løsninger. Du kan låne via crowdfunding, finansiering fra investor, tilbageholdt overskud, i banken eller online. Det kan dog være en udfordring at låne penge, hvis man er soloselvstændig eller har en mindre virksomhed. Det gælder især, hvis virksomheden er meget ny eller hvis man vil låne penge til at starte virksomheden op. Det betyder nemlig, at man endnu ikke er i stand til at vise overskud for flere år tilbage via gode og overbevisende nøgletal. 

Her kan en online lånemulighed som Broaden være et fordelagtigt alternativ til banker eller andre traditionelle lånemuligheder. Vi behøver nemlig ikke at se dine gode nøgletal. Vi kræver blot, at du som virksomhedsejer selv stiller som kautionist for dit lån. 

Sådan ansøger du om 60.000 kroner

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Hvorfor ansøge om 60.000 kr. online?

Det kan være nemmere at ansøge om et lån på 60.000 kr. online end ved andre lånemuligheder såsom i banken. Det er ofte både hurtigere og nemmere at blive godkendt til et lån ved en online låneudbyder, fordi låneprocessen er kortere og mere simpel. Det er derfor også blevet en udbredt låneløsning til både private og til erhverv. 

Det kan for mindre og nystartede virksomheder godt være svært at låne penge i banken. Her er låneprocessen ofte lang og mere besværlig, fordi man skal tilføje forskellige dokumenter såsom forretningsplaner og andre papirer for at banken kan foretage en kreditvurdering. Det kan derfor hurtigt blive en tidskrævende proces at ansøge om et lån i banken. Derudover vil banken ofte gerne se beviser for gode nøgletal, som det er svært at fremvise som nystartet virksomhed. Hos Broaden skal du ikke fremvise nøgletal, forretningsplaner eller budgetter. Vi kræver dog, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist for dit virksomhedslån.

Hvad koster det at låne 60000 kroner?

For at se låneomkostningerne på et lån på 60.000 kroner kan du indstille låneslideren øverst på siden. Det giver dig mulighed for at regne på, om du har plads til låneomkostningerne i dit budget. Du kan låne mellem 5.000 og 75.000 kroner hos Broaden til en månedlig rente på 0%. Vi har dog et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb, og dette lægges til din hovedstol. Det betyder, at lånet koster det samme, uanset hvornår du betaler det ud inden for vores løbetid på 12 måneder. Du kan altid indfri lånet før tid uden ekstra omkostninger.

Lån 60000 lav rente

Der er flere lånemuligheder på markedet med en lav rente, hvis du vil låne 60.000 kroner. Sørg altid for at undersøge forskellige relevante løsninger for dig, så du får en fornemmelse af udbuddet af låneløsninger. Faktorer som din kreditværdighed, løbetid, gebyrer og omkostninger kan spille ind på lånevilkår og renten på lånet. Hos Broaden har vi en månedlig rente på 0%, og et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb. Dette lægges til din hovedstol, og dit lån koster derfor det samme uanset hvornår du betaler det af. Vores maksimale løbetid er på 12 måneder, og du kan altid indfri dit lån før tid uden ekstra omkostninger. 

Lån 60000 rentefrit

Et rentefrit lån på 60.000 kr. kan lyde for godt til at være sandt. Der er dog mange låneudbydere på markedet, der tilbyder rentefrie lån. Men derfor er der stadig andre gebyrer og omkostninger forbundet med lånet. Det er nemlig aldrig gratis at låne penge, og derfor er det godt at sætte sig grundigt ind i sin låneaftale, inden man skriver under på noget. 

Hos Broaden har vi en månedlig rente på 0%, og et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb. Dette lægges til din hovedstol, og lånet har derfor en fast pris, uanset hvor hurtigt du indfrier det. Løbetiden for vores lån er 12 måneder, men du er altid velkommen til at indfri det før tid – uden ekstra omkostninger. Du kan indstille låneslideren øverst på siden for at se omkostningerne for et lån på 60.000 kr.

Lån 60000 billigt

Renten er en af de vigtigste faktorer, hvis du vil låne 60.000 kr. billigt. En høj rente kan hurtigt trække de samlede låneomkostninger op, og det kan ende med at være en dårlig låneløsning for din virksomhed. Derudover kan der være andre omkostninger i form af oprettelsesgebyr, administrationsgebyr og/eller gebyrer for forsinket betaling, som kan være med til at hæve den samlede pris på lånet. Derfor er det bedst at sætte sig grundigt ind i låneudbydere og lånevilkår, inden du skriver under på et lån. 

Hos Broaden har vi en månedlig rente på 0% og et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb. Dette lægges til din hovedstol, og derfor koster lånet det samme, uanset hvor hurtigt du betaler det tilbage inden for vores løbetid på 12 måneder. 

Kan man låne 60000?

Det afhænger af forskellige faktorer, om du kan blive godkendt til et lån på 60.000 kr. Det kommer blandt andet an på din økonomiske situation, og om du lever op til de formelle krav til at låne. De fleste låneudbydere foretager en kreditvurdering som en del af deres låneproces. 

Det gør vi også hos Broaden. Derudover kræver vi, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist. Du kan se vores øvrige krav i boksen her. 

Krav til erhvervslån hos Broaden

 • Din virksomhed har et dansk CVR-nummer. 
 • Du har bopæl i Danmark.
 • Du har ikke nogen betalingsanmærkninger. 
 • Du hæfter som virksomhedsejer for lånet som kautionist.
 • Din virksomhed skal være kreditværdig.
lån 60000 kr. til din virksomhed

Hvordan kan jeg låne 60.000 kr.?

Hvis du gerne vil låne 60.000 kroner, har du flere forskellige muligheder. Derfor er det bedst at starte med at undersøge markedet, da det kan gøre dig klar over hvilke lånevilkår, der passer bedst til dig og din virksomhed. Du kan undersøge muligheder som crowdlending, crowdfunding eller finansiering fra investor. Du kan også låne i banken eller online. De forskellige låneløsninger har forskellige fordele og ulemper, og derfor er det godt at sammenligne lånevilkårene, renter og gebyrer. Der kan være stor forskel på lånevilkår, og derfor er det en god idé at sammenligne tallene. Det vil i de fleste tilfælde være nødvendigt at gå igennem en kreditvurdering for at låne 60.000 kr.  Her vurderer låneudbyderne, om man har økonomisk råderum til at betale låneomkostningerne. Nogle gange er det også nødvendigt at stille sikkerhed for lånet i form af en kautionist. Hvis du kan stille med en kautionist og får en positiv kreditvurdering, er der gode chancer for at blive godkendt til et lån på 60.000 kr.

Lån 60000 uden sikkerhed

Det kan være svært at finde et lån på 60.000 kroner, hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Der er dog nogle forbrugslån, som tilbyder lån uden sikkerhed. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på lånevilkårene og lånets samlede omkostninger, inden du skriver under på en låneaftale. Du kan risikere, at et lån uden sikkerhed har høje renter. Derfor kan det være en god idé at undersøge andre muligheder også og sammenligne den samlede lånepris. Det kan være en vigtig faktor i forhold til at finde den bedste låneløsning. Det er også en god idé at have en plan for, hvordan du vil betale lånet tilbage. Beregn omkostningerne for lånet og regn dem med i dit budget for at vurdere, om det giver mening.

Lån 60000 uden kreditvurdering

De fleste låneudbydere foretager en kreditvurdering i deres låneansøgningsproces. En kreditvurdering vurderer virksomhedens og eventuelt kautionistens økonomi og generelle økonomiske situation. Låneudbyderne bruger denne vurdering som pejlemærke for, om det er forsvarligt at låne penge ud. Hvis der ikke er økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet, er lånet hverken en god idé for låntageren eller låneudbyderen. Hvis man optager et lån, man egentligt ikke har råd til, kan man ende i en ond gældsspiral, som det kan være svært at komme ud af. Derfor er kreditvurderinger for alles bedste. Hvis du finder en låneudbyder, som vil tilbyde dig et lån på 60.000 kr. uden at foretage en kreditvurdering, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på lånevilkår, renter og gebyrer. 

Bør jeg vælge et onlinelån eller et banklån til at låne 60000 kr.?

Står du og mangler 60.000 kroner til din virksomhed, kan du fx låne i banken eller online. Der er forskellige fordele og ulemper ved begge, og onlinelån kan også have forskellige vilkår. Men generelt set adskiller de sig fra banklån på de samme parametre. Generelt er banklån hensigtsmæssige, hvis du skal låne et stort beløb og gerne vil betale det af over længere tid. Til gengæld er låneprocessen ofte omstændelig. Onlinelån er velegnede til akutte behov, fordi ansøgningsprocessen er kort, og man hurtigt kan have pengene på sin konto. 

Fordele ved banklån

 • Større lånebeløb
 • Længere løbetid 
 • Gæld samlet ét sted

Fordele ved onlinelån

 • Mindre lånebeløb
 • Hurtig ansøgningsproces
 • Lån til akutte behov
lån 60000

Hvad kan du bruge 60.000 kroner til?

De fleste virksomheder har brug for ekstra kapital på et eller andet tidspunkt. Ofte er det i forbindelse med opstart, investeringer eller produktion, hvor man kan få brug for ekstra kapital til at finansiere den daglige drift, vækst eller akutte udgifter. Hvis du mangler penge til din virksomhed, kan et virksomhedslån være en god hjælp. 

60.000 kroner kan bruges til lige det, du står og mangler penge til i din virksomhed. Der kan være forskellige nødvendige udgifter alt efter din virksomhedstype, og om du er ved at starte virksomheden op. Hvis det er tilfældet, har du måske brug for at investere i lokaler, inventar eller udstyr. Hvis virksomheden allerede er i drift, har du måske brug for finansiering til at optimere virksomheden. 

Hos Broaden kan du låne mellem 5.000 og 75.000 kroner, og vi stiller ikke krav til, hvad du skal bruge pengene på. Vi kræver dog, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist for lånet – i tilfælde af at virksomheden ikke længere kan afdrage på lånet. Læs mere her

60.000 kr. til den daglige drift

Når det går godt i en virksomhed, og tingene går planmæssigt, er det sjældent et problem at betale alle de faste udgifter. Det kan være udgifter til lokaler, produktion, løn og andet. Men der kan opstå situationer, der laver rod i budgettet. Det kan være uventede regninger eller en opgave til en kunde, som har lang betalingsfrist. Det vil sige, at man først får løn for opgaven efter noget tid. Hvis man har en mindre virksomhed, betyder alle regninger og betalinger noget. Derfor kan det være en udfordring, så snart der går længere tid, før der kommer betaling i kassen. 

Her kan en løsning være at tage et virksomhedslån. Hvis du låner 60.000 kroner til at holde den daglige drift kørende, kan du betale de nødvendige udgifter, imens du venter på betaling for opgaven. 

60.000 kr. til vækst

At låne til vækst i sin virksomhed er meget almindeligt, da der ofte kan være behov for ekstra finansiering til at tage virksomheden til det næste niveau. Det kan være en god måde at finansiere nye initiativer såsom ekstra markedsføring, en udvidet produktion eller nye produkter eller tjenester, der kan være med til at skabe vækst. Det er ofte nødvendigt at skalere en virksomhed, så den er rustet til flere kunder og øget salg. Hvis den ikke er det, kan det skabe problemer og have negative konsekvenser for virksomheden og dens omdømme. 

60.000 kr. til akutte udgifter

Uforudsete regninger opstår for alle fra tid til anden, og derfor er det et meget almindelig låneformål for virksomheder. Især for mindre eller nystartede virksomheder kan det vælte budgettet, hvis der pludselig dukker en regning op ud af det blå. Det kan være en udfordring at betale regningen, og samtidig er det bedst at få regningen betalt, så udgifterne ikke hober sig op. Her kan et virksomhedslån være en løsning til at dække de akutte udgifter og holde virksomheden kørende. 

60.000 til opstart

Hvis du er ved at starte din virksomhed op, hober udgifterne sig nemt op. Der er mange ting, der er nødvendige at investere i, og det kan være svært at vælge nogle af dem fra. Dine udgifter afhænger af din virksomhedstype og kan være alt fra renovering af lokaler, maskiner, redskaber, butiksinventar til kontormøbler. Det kan være nødvendigt at tage et erhvervslån, så du får ekstra finansiering til at starte din virksomhed op. Med et lån på 60.000 kroner kan du investere i det mest nødvendige udstyr, depositum til nye lokaler eller hvad der er vigtigt for lige netop din virksomhed.

Skru op for marketingbudgettet med et erhvervslån

Lad os tage endnu et eksempel fra virkeligheden: Du driver en mindre legetøjsbutik og har en ambition om at være mere tilgængelig online. Du vil derfor skrue op for din marketingindsats. Du vil have mere fokus på E-handel og ramme potentielle kunder i hele landet, ikke kun der, hvor du driver din butik. Du har ikke selv kompetencerne og er derfor nødt til enten at afsætte tid til at erhverve dig kompetencerne, indgå et samarbejde med et bureau eller ansætte en, der kan hjælpe dig.

Du skal samtidig geare din virksomhed til at håndtere de bestillinger, der kommer ind, så du hurtigt og effektivt kan sende varerne afsted, håndtere klager og generelt skabe en god kundeoplevelse. Det koster alt sammen penge, og her kan et erhvervslån hjælpe dig med dine ambitioner om at vækste din forretning. 

Få råd til uforudsete udgifter med et lån på 60.000 kr.

Der kan hurtigt opstå uforudsete udgifter i en virksomhed. Det kan være alt fra bilreparationer til teknologiske problemer. Hvis du ikke har en stor økonomisk buffer, kan det være en udfordring at få økonomien til at hænge sammen. Med et virksomhedslån på 60.000 kr. får du økonomisk fleksibilitet til at betale dine regninger og holde virksomheden kørende som normalt. Det kan give din virksomhed den nødvendige kapital, som du står og mangler. Sørg altid for at undersøge dine lånemuligheder og at lægge et budget for, hvordan du vil betale lånet tilbage. Hvis du ønsker at optimere den økonomiske situation i din virksomhed, kan du også lede efter billigere alternativer til de faste udgifter. Det kan du bruge siden Råd nu til.

Ansøg om et lån på 60.000 kr. hos Broaden

Et lån på 60.000 kroner hos Broaden kan være med til at finansiere drift, vækst eller akutte udgifter. Hvis du er ved at starte en virksomhed op eller hvis virksomheden er relativt ny, kan du stadig låne hos os. Vi ser både på virksomhedens og kautionistens økonomi, når vi foretager vores kreditvurdering. Vi har kort behandlingstid, fleksible løbetider på vores lån og en gennemskuelig låneaftale. Ansøg lige her.

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et erhvervslån, er der nogle generelle ansøgningskrav, du skal opfylde: 

 • Alder imellem 23-70 år.
 • Dansk bopælsadresse.
 • Som virksomhedsejer kautionerer du for virksomhedslånet.
 • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
 • Dansk erhvervskonto.

Kreditvurderingen afgør i sidste ende, om du kan blive endeligt godkendt til et erhvervslån.

Vi har en låneramme på 5.000 – 75.000 kroner. Hvor stort et erhvervslån vi kan tilbyde dig, afhænger i sidste ende af kreditvurderingen. I kreditvurderingen indhenter vi automatisk oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du stille sikkerhed for erhvervslånet. Når du ansøger om et erhvervslån hos Broaden, skal du som virksomhedsejer stille som kautionist for lånet. Det vil sige, at du kautionerer for lånet, såfremt din virksomhed ikke er i stand til at betale de månedlige afdrag.

I tilfælde af at vi kan tilbyde dig et erhvervslån, sender vi dig et lånetilbud inden for 24 timer, som du skal godkende, før vi kan udbetale lånet.

Så snart du har godkendt vores lånetilbud, bliver dit erhvervslån udbetalt med straksoverførsel til din registrerede konto.

Dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale.

Vurderer vi, at din virksomheds eller din økonomi som kautionist ikke kan bære omkostningerne ved virksomhedslånet, vil du modtage et afslag på din ansøgning.

Et afslag kan dog også skyldes teknikaliteter. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

Først og fremmest skal du kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk og informere os om det.

I tilfælde af at du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, er det nemlig dig som kautionist, der hæfter for lånet.

Er virksomheden eller du som kautionist ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så vil vi forsøge at finde en løsning.

Overholdes den nye betalingsplan ikke, vil du modtage 3 rykkerskrivelser, og du vil blive sendt videre til inkasso, såfremt du ikke betaler rykkerskrivelsen. 

Seneste artikler

Sådan øger du salget i din virksomhed Salg er vigtigt Der kan være mange grunde til at ville øge salget i din

Find det bedste erhvervslån Hvad er det bedste erhvervslån? Det er meget individuelt, hvad der er det bedste erhvervslån. For de fleste

Afkastningsgrad Hvad er afkastningsgrad? Afkastningsgrad er et meget vigtigt nøgletal i erhvervsøjemed. Det er et mål for, hvor meget overskud eller afkast en given