Lån til fotografer

Lån fra 5.000 - 75.000 kr.

Samlet lånebeløb

5.000 DKK
+
5.000 DKK75.000 DKK
Månedlig ydelse

520,83 DKK

Første betalingsdato

xx.xx.xxxx

Samlet lånebeløb

5.000 DKK

Omkostninger fra 1 til 12 måneder

Samlede låneomkostninger1.250 DKK
Samlet tilbagebetalingsbeløb6.250 DKK
Debitorrente (fast årlig)0 %

Lånet har en løbetid på 12 måneder og tilbagebetales således i 12 lige store månedlige betalinger. Der beregnes et etableringsgebyr på 25 % af lånebeløbet, svarende til de samlede låneomkostninger, hvilket tillægges hovedstolen. Du kan til enhver tid indfri dit lån indenfor perioden.

Fleksible virksomhedslån til fotografer

Ansøg nemt og enkelt om et virksomhedslån online

broaden lån

Står du og mangler et lån til din selvstændige fotografvirksomhed? Hos Broaden du låne fra 5.000-75.000 kroner. Det gør det nemmere for dig at starte din virksomhed op eller foretage nødvendige investeringer. Lånet kan også bruges som en ekstra økonomisk buffer.

Du behøver ikke at sende os dine forretningsplaner eller budgetter eller komme med den perfekte elevatortale for at låne hos os. Vi kræver blot, at du som virksomhedsejer selv stiller som kautionist for lånet, og at din økonomi kan bære omkostningerne for lånet. 

Hvad er et lån til fotografer?

Et lån til fotografer er et virksomhedslån rettet mod selvstændige fotografer. Det kan også kaldes et erhvervslån eller et firmalån – kært barn har mange navne. Der findes mange forskellige lån på markedet med mange forskellige navne. Det kan gøre det forvirrende og uoverskueligt at navigere i, når du skal finde det rigtige lån til din virksomhed. For der er mange muligheder: Du kan fx låne i banken, af familie eller ved en af de mange online låneudbydere. Det kommer helt an på dine lånebehov, din økonomi og din virksomhed. Uanset hvad er det godt givet ud at undersøge dine muligheder grundigt, inden du vælger din låneløsning. På den måde er der større chance for at finde en god løsning. 

Hvorfor tage et lån som fotograf?

Der kan være mange grunde til at tage et lån som fotograf. Hvis du gerne vil have det helt rigtige og gode udstyr, løber beløbet hurtigt op. Det gælder både, hvis du er ved at starte virksomheden op og har brug for at investere i meget udstyr. Eller hvis dit kamera eller andet pludselig går i stykker, så du er nødt til at købe nyt.

Uanset hvad din situation er, kan et lån bruges til at optimere din virksomhed på det niveau, den er. Fotograf- og kameraudstyr er dyrt, og når det er ens levevej, er det vigtigt, at det er udstyr i god kvalitet, der kan holde længe. 

Det kan være svært at blive godkendt til et lån, når man er nystartet selvstændig fotograf, fordi man ikke kan fremvise tal for en succesfuld virksomhed endnu. Derfor kan det kræve meget papirarbejde og tålmodighed, hvis du vil låne pengene i banken. Og det er her, at Broaden kan komme ind i billedet som et nemmere og hurtigere alternativ. 

Lån med Broaden

 • Broaden er et alternativ til banklån og andre konventionelle løsninger. Det er et fleksibelt lån til virksomheder.

 • Vi har ikke krav om at se dine forretningsplaner, budgetter eller at høre din elevatorpitch. Vi kigger blot på, om du har et tilstrækkeligt økonomisk råderum til at varetage omkostningerne for et lån.

Lån til fotografer hos Broaden

Hos Broaden kan du optage virksomhedslån fra 5.000 til 75.000 kroner. Det kan derfor være en måde for dig at få finansiering og kapital til både små og store udgifter i din virksomhed, både hvis du er i opstartsfasen eller hvis virksomheden allerede er i drift. For at blive godkendt til et lån skal du både opfylde vores generelle krav samt have en stabil nok økonomi til at bære omkostningerne for et lån. Derudover er det et krav, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist for lånet. Vi kigger derfor på din personlige økonomi, når vi foretager vores kreditvurdering. 

Sådan ansøger du om et lån som fotograf

1 min

Udfyld personlige oplysninger

2 min

Indtast oplysninger om virksomheden og dens økonomi

3 min

Automatisk tjek af din økonomi som kautionist

5 min

Underskriv ansøgningen digitalt

6 min

Afvent endeligt svar på din ansøgning

Kan du låne til at starte din virksomhed?

Lånevirksomheder har meget forskellige krav og risikovillighed, når det kommer til at låne til opstart af virksomheder. Derfor er der ikke nogle generelle tommelfingerregler for, om du kan låne til at starte din virksomhed op. Du kan sagtens låne penge til at starte din virksomhed op hos Broaden. Vi blander os egentlig ikke i, hvordan du bruger lånet. Vi kigger på, om du opfylder de formelle krav, og at du som kautionist og virksomhedsejer har en stabil økonomi med plads til at afdrage på et lån.

Anvend låneberegneren

Hvis du er nysgerrig på, hvor meget et lån vil koste, kan du bruge låneberegneren øverst på siden. Det giver dig et cirka-estimat, som du kan sætte ind i dit budget til at udregne om du har råd til et lån. Det er en hurtig måde at få et fingerpraj om, hvorvidt vores lån kunne være et godt match til din virksomhed og økonomiske situation. Hvis det virker lovende, kan du nemt og hurtigt udfylde en låneansøgning. Vi vender herefter tilbage til dig inden for relativ kort tid, når vi har behandlet din låneansøgning. 

Kreditvurdering hos Broaden

Når du har ansøgt om et lån hos Broaden, foretager vi en kreditvurdering af ansøgningen. For at blive godkendt til et lån er det først og fremmest vigtigt, at du og dermed virksomheden har økonomien til at optage et lån. Dernæst er det et krav, at du som virksomhedsejer stiller som kautionist for lånet. Vi kigger dermed ikke på nøgletal, forretningsplaner eller budgetter, og det gør processen nemmere og hurtigere end ved andre låneudbydere såsom banken.

Hvornår bliver dit lån udbetalt?

Hos Broaden har vi en nem ansøgningsproces og en kort behandlingstid. Hvis du har ansøgt i vores åbningstid, vil vi ofte kigge på ansøgningen samme dag. Hvis din ansøgning godkendes, har du derfor som regel pengene på din konto højst et par dage efter at du har ansøgt. Du slipper dermed for en lang og besværlig ansøgningsproces, og det giver dig mulighed for at gribe spontane muligheder. 

Hvor meget kan du låne som fotograf?

Hos Broaden har vi en låneramme fra 5.000 til 75.000 kroner, som du kan dække både små udgifter og større investeringer. Der kan dog være forskel på, hvor stort et lån du kan blive godkendt til. Det afhænger af din økonomiske situation, da du som virksomhedsejer selv stiller kautionist for lånet.

Virksomhedslån uden at stille sikkerhed

Mange virksomheder kræver, at man stiller sikkerhed for sit erhvervslån på den ene eller anden måde. Hos Broaden er det et krav, at du som virksomhedsejer er kautionist for dit virksomhedslån. Det vil sige, at du hæfter personligt for lånet og har ansvar for at leve op til betalingsforpligtelsen. 

lån til fotograf

Det kan du bruge et erhvervslån til som fotograf

Som selvstændigt erhvervsdrivende er der mange forskellige udgifter at holde styr på. Der er både forsikringer, lokaleleje samt betaling af udstyr, hjemmeside, betalingsløsning og meget andet. Der kan også være andre udgifter afhængig af din virksomheds størrelse. På trods af forskellige udgifter er der dog tre overordnede udgiftsposter, som de fleste virksomheder bruger deres virksomhedslån på – daglig drift, vækst og akutte udgifter.  

Daglig drift

Udgifter til den daglige drift som fotograf kan fx være lokaleleje, forsikringer, betaling af hjemmeside og andre faste udgifter, som skal betales for at holde virksomhedens drift i gang. Hvis nogle af dine kunder ikke betaler med det samme, kan et virksomhedslån fungere som en buffer, indtil du får betaling for dine opgaver. 

Vækst

 Hvis du vil investere i virksomhedens vækst, kan det være at du bruger et virksomhedslån til at opgradere dine lokaler, ansætte flere medarbejdere eller på anden vis betale for at virksomheden skaleres. Disse investeringer kan på den lange bane være med til at gøre både virksomheden og din samlede indtjening større.

Akutte udgifter

Akutte udgifter dukker op for alle en gang imellem, og de kan være svære at budgettere med. Derfor er det altid godt at have en opsparing at tage af til sådanne situationer. Hvis man ikke har det, kan et virksomhedslån være en mulig løsning til at komme hurtigt videre og få problemet ud af verden. Især hvis det fx er dit kamera, der er i stykker.

Værd at vide, når du starter op

Når man starter en virksomhed, er der mange administrative ting, der skal ordnes. Vi har lavet en lille tjekliste her ved siden af, som du kan bruge til inspiration. Listen er ikke udtømmende, men det er en start i forhold til alle de officielle ting, der kræves for at starte en virksomhed, få den registreret og lignende. Derudover kan du nedenfor se forslag til hvilke punkter en forretningsplan skal indeholde. Selvom du ikke skal vise din forretningsplan for at ansøge om et lån hos Broaden, kan det stadig være en rigtig god idé at udarbejde en forretningsplan. På den måde sikrer du dig, at du har taget stilling til nogle vigtige punkter i forhold til at starte din virksomhed. Det gør også, at du er bedre klædt på til at ansøge om et lån og derefter at investere pengene i det, du står og mangler i din virksomhed. 

Tjekliste

 • Forretningsplan.  
 • Forbered virksomhedens økonomi.  
 • Finansiering. 
 • Find et virksomhedsnavn, logo samt internetdomæne.  
 • Bogføring. 
 • Forsikringer. 
 • Enkeltmandsvirksomhed, ApS, A/S eller I/S? 
 • Registrer din virksomhed. 

Punkter til en forretningsplan

 1. En forretningsplan er en overordnet måde at beskrive din virksomhed og rammerne for den. Det kan hjælpe med at skabe overblik og holde styr på vigtige detaljer, så du har dem nedskrevet et samlet sted. 
 2. Du kan også tilføje et afsnit om virksomhedens mission, visioner og mål. 
 3. Beskriv gerne din rolle og eventuelle partneres roller og baggrund for at drive virksomheden. 
 4. Præsentér de produkter, services eller ydelser, du skal tjene penge på. Beskriv dem og hvad de går ud på, hvilket problem de løser og hvor meget du regner med at tjene per solgt enhed. Det er med til at beskrive dit forretningsgrundlag. 
 5. Beskriv gerne overvejelser omkring hvordan virksomheden skal markedsføres og hvordan du vil nå ud til dine potentielle kunder og på den måde i sidste ende slå dine konkurrenter. 
 6. Herefter er det en god idé at lave udkast til budgetter, så du har en oversigt over og en plan for, hvordan du vil finansiere virksomheden og holde den kørende i den første tid. 

Lån til kamera

Som fotograf er dit vigtigste værktøj dit kamera. Hvis dit kamera er i stykker eller du mister det eller du af andre grunde ikke kan bruge det, er det vigtigt at du hurtigst muligt får et nyt eller får det repareret. Du kan ikke gå ret længe uden et funktionsdygtigt kamera og samtidig holde din forretning kørende. Det samme gælder sådan set for din computer, hvor du efterfølgende foretager det vigtige redigeringsarbejde, der også er en essentiel del af at være fotograf. Hvis en af disse ting går i stykker, og du ikke selv har midlerne til at erstatte dem, kan det være en idé at tage et virksomhedslån hos fx Broaden. Her betaler du et etableringsgebyr, men der er ingen månedlige rentetilskrivninger på lånet. 

Kamera på afbetaling

Mange elektronikfirmaer tilbyder, at man kan købe kameraer og andet elektronikudstyr på afbetaling. Oftest har firmaerne et samarbejde med en bank eller låneudbyder, som man indgår en låneaftale hos.  Uanset hvor du købet dit udstyr, er det vigtigt at være opmærksom på lånevilkårene, når du køber noget på afbetaling. Sørg for at du er med lånets vilkår og har læst det med småt også, så du ikke pludselig bliver overrasket. Hvis du tager et virksomhedslån i stedet for at købe kameraet på afbetaling, har det den fordel, at du selv bestemmer, hvad du bruger pengene til. Du kan få ekstra kapital til lige det, du mangler penge til i din virksomhed som fx et kamera. Dermed slipper du for at holde styr på flere forskellige lån, hvis du alligevel står og mangler ekstra kapital til andet end et kamera. 

Kamera udstyr

Selvom kamera og computer er to meget vigtige værktøjer som fotograf, er det ikke det eneste vigtige. Kameraudstyr er også meget vigtigt. Det kan naturligvis variere alt efter hvilke opgaver, du har flest af. Men oftest vil der være behov for ekstra udstyr enten i form af baggrunde, holdere, udstyr til belysning, teknisk grej eller andet. Det kan være dyrt at investere i det hele på én gang, og derfor kan det i nogle tilfælde nok være smart at købe det løbende eller som behovet opstår. Du kan naturligvis også tage et lån, så du har råd til at købe det mest nødvendige udstyr. Hos Broaden kan du låne mellem 5.000 og 75.000 kroner, og der er ingen månedlige renter – kun et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb. 

Rentefrit lån til fotografer

Hos Broaden har du som fotograf mulighed for at tage et rentefrit lån. Vi har nemlig ingen månedlige renter, der tillægges dit lån. Derfor bliver dit lån heller ikke dyrere, jo længere tid du er om at betale det tilbage. Vi har derimod et etableringsgebyr på 25% af dit lånebeløb, der lægges til din hovedstol. Vi har en løbetid på 12 måneder, og du bestemmer helt selv, hvornår du betaler lånet tilbage inden for denne tid. Hvis du gerne vil indfri lånet før de 12 måneder er gået, kan du gøre dette helt uden ekstra omkostninger. 

lån til fotograf

Hvad er finansiering – og hvilke muligheder er der?

Finansiering indebærer at skaffe økonomiske midler til de nødvendige udgifter i en virksomhed. Det kan være finansiering til at opgradere varelageret eller ansætte nye medarbejdere. Der er forskellige måder at skaffe finansiering på til virksomhedsprojekter. Man kan finde finansiering i virksomhedens egenkapital fx i form af investorer eller med tilbageholdt overskud. Man kan låne i banken eller ved en online låneudbyder. Eller man kan gøre brug af metoder som fundraising, crowdfunding eller crowdlending. Der er mange muligheder, og det er bedst at undersøge betingelser og vilkår, inden du beslutter dig for en endelig løsning. Den bedste løsning afhænger bl.a. også af din virksomhed, dit ønskede lånebeløb og hvor hurtigt du har brug for pengene og kan betale dem tilbage igen. På siden finansiering kan du læse  mere om, hvilke muligheder du har, når du skal skaffe kapital til (opstart af) din virksomhed.

Mindre finansieringsbehov

Det er ikke altid, at man har brug for et stort lån for at komme i gang. Som soloselvstændig kan man ofte komme i gang med sin virksomhed uden at skulle foretage helt store investeringer. Hvis du er fotograf, har du måske allerede både kamera og computer, men mangler finansiering til ekstra udstyr eller lignende. Hvis du har brug for ekstra finansiering til mindre udgifter, kan disse sagtens dækkes med et lån fra Broaden, hvor vores låneramme går fra 5.000 til 75.000 kroner. Det giver dig mulighed for at starte roligt ud med et mindre lån og se an, hvordan virksomheden udvikler sig. 

Stort finansieringsbehov

Hvis du gerne vil i gang med din fotografvirksomhed, men mangler en masse vigtigt udstyr såsom en ny og stabil computer, er dit finansieringsbehov større. Det kan også være, at du allerede har været i gang i lidt tid og har brug for at opgradere din virksomhed. Måske vil du hyre nogen til at sætte en professionel hjemmeside op for dig eller ansætte en ekstra medarbejder eller noget helt tredje. Der kan være mange forskellige udgifter, som det kan være svært at dække på én gang, og derfor kan et større virksomhedslån være en stor hjælp til enten at komme ordentligt i gang eller til at optimere virksomheden.

Lån til virksomhedsstart

Hvis du starter din virksomhed helt fra bunden uden en kæmpe opsparing i baghånden, kan det være nødvendigt at låne penge til at komme i gang. Uanset om det er til udstyr, lokaler eller som startkapital kan et virksomhedslån give dig det nødvendige økonomiske fundament til at starte din virksomhed. Det er en god idé at lave både forretningsplan og budgetter, så du har en plan for den første tid og er sikker på, at det kan hænge sammen økonomisk. Hos Broaden kan du ansøge om virksomhedslån mellem 5.000 og 75.000 kroner. Ansøgningsprocessen er nem og hurtig, og vi har en kort behandlingstid på vores ansøgninger. Hvis du bliver godkendt til et lån, kan du derfor have pengene på kontoen inden for relativt kort tid. Det kan gøre det nemmere for dig at være omstillingsparat i opstartsfasen, hvor der kan være meget andet at holde styr på.

Fotoudstyr på afbetaling

Fotoudstyr er ikke billigt, og derfor kan det være smart at købe på afbetaling, så udgiften deles op i mindre bidder. Men det er aldrig gratis at låne penge, så husk at undersøge lånevilkårene og betingelserne grundigt inden du køber noget på afbetaling. Så er du også sikker på, at aftalen passer til din økonomiske situation. Hvis du står og mangler finansiering til flere ting i din virksomhed udover fotoudstyr, kan du også overveje at tage et erhvervslån og betale udstyret med en del af dette lån. På den måde slipper du for at holde styr på flere låneaftaler, terminsdatoer og lånevilkår. Det kan især være rart i en opstartsfase, hvor der er rigeligt at holde styr på i forvejen. Hos Broaden har vi meget transparente lånevilkår: den månedlige rente er 0%, og vi har et etableringsgebyr på 25%, som lægges til din hovedstol. Det betyder, at lånet ikke bliver dyrere over tid, men koster det samme uanset hvornår du indfrier det inden for vores 12 måneders løbetid.

Virksomhedslån til fotografer hos Broaden

Med et firmalån hos Broaden kan du både låne penge til at starte din virksomhed eller til at skalere din nuværende virksomhed. Grunden til at vi kan låne til dig som soloselvstændig er, at du selv stiller som kautionist for lånet. Du kan låne mellem 5.000 og 75.000 kr. og dermed få finansiering til både store og små finansieringsbehov. Du kan ansøge direkte på linket herunder.  

Kan vi hjælpe dig?

Vores kundeservice har åbent fra 08.00-16.00 alle hverdage.

Ofte stillede spørgsmål

For at kunne ansøge om et fotograflån hos Broaden skal du opfylde vores generelle ansøgningskrav:

 • Alder imellem 23-70 år.
 • Dansk bopælsadresse.
 • Som virksomhedsejer kautionerer du for lånet.
 • Gyldigt CPR- og CVR-nummer.
 • Dansk erhvervskonto.

Kreditvurderingen afgør i sidste ende, om du kan blive godkendt til et lån.

Hos Broaden tilbyder vi lån til fotografer på 5.000-75.000 kroner. Den aktuelle kreditvurdering af din økonomi afgør, hvor stort et virksomhedslån vi kan tilbyde dig. 

I vores kreditvurdering indhenter vi oplysninger fra Creditsafe, Bisnode, Experian og Monthio.

Ja, hos Broaden skal du som virksomhedsejer stille sikkerhed for lånet ved at være kautionist for lånet. 

Kan virksomheden selv ikke betale de månedlige opkrævninger, vil det være dig som kautionist, der hæfter for opkrævningerne og i yderste konsekvens for hele lånet.

I tilfælde af at vi kan tilbyde dig et fotograflån, vil du modtage et lånetilbud fra os inden for 24 timer. Du skal godkende lånet, før vi kan udbetale pengene til din konto. 

Så snart du har godkendt vores lånetilbud, udbetaler vi dit virksomhedslån med straksoverførsel til din registrerede konto. 

Dine månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og løbetid. Du finder dit månedlige afdrag i den endelige låneaftale. 

Vi giver afslag på ansøgninger, hvis vi vurderer, at din virksomheds eller din økonomi som kautionist ikke kan bære omkostningerne for virksomhedslånet.

Et afslag kan dog også skyldes teknikaliteter. Du er til hver en tid velkommen til at kontakte vores kundesupport på support@broaden.dk for at få uddybet afslaget.

I tilfælde af at du som ansøger lukker eller træder ud af virksomheden, hæfter du som virksomhedsejer selv for de resterende omkostninger for lånet. 

I tilfælde heraf skal du kontakte kundesupport med det samme. De kan kontaktes på support@broaden.dk.

Er du ikke længere i stand til at betale det månedlige afdrag, bedes du kontakte kundesupport på support@broaden.dk. Så forsøger vi at finde en løsning.