Amortiseringsplan

Hvad er en amortiseringsplan?

Amortiseringsplan kaldes også for amortisationsplan eller amortisationstabel.  

Det er en plan for tilbagebetalingen af et lån, der giver overblik over lånet og tilbagebetalingsperioden. Man kan fx se renter, afdrag, ydelser og restgæld samt hvornår de forskellige betalinger falder. Det kan være et nyttigt redskab som virksomhedsejer, hvor der er masser af økonomiske faktorer at holde styr på. 

Fordele ved en amortiseringsplan

 En amortiseringsplan kan gøre det mere overskueligt at låne penge, netop fordi man får et bedre overblik over forløbet. Du kan blandt andet følge med i, hvor stor din restgæld er, og hvornår gælden er afviklet. Det giver dig også overblik over din samlede økonomi, som kan være rart at se, inden du eventuelt optager et nyt lån. Det kan nemlig give indblik i, om det er et godt tidspunkt for dig at låne flere penge, hvis du allerede har andre lån, du betaler af på. 

Du kan også bruge en amortiseringsplan til at holde øje med renter, afdrag og ydelser, hvis dit lån lægges om, eller hvis renter og afdrag ændrer sig af andre grunde. 

Du kan læse mere om finansiering og muligheder lige her

Hvordan laver man en amortiseringsplan?

Du kan vælge at finde en skabelon til en amortiseringsplan på nettet at gå ud fra. Eller du kan lave en selv i Excel med de oplysningerne, du ønsker. Det kan fx være rentebeløb, afdragsbeløb, termin/betalingsdato, ydelse og beløbet på restgælden før og efter betalingen. På den måde kan du holde styr på dit lån i låneperioden. 

Uanset lånetype kan der altid laves en amortiseringsplan. Variablerne kan dog variere alt efter lånetypen. Nogle gange laver din låneudbyder også en amortiseringsplan for dig. 

amortiseringsplan computer

Et lån med en plan

Hos Broaden kan du søge om lån mellem 5.000 og 75.000 kroner. Dvs. også 30.000 kr. eller 70.000 kr. Vi tilbyder lån til virksomheder i alle stadier. Det vil sige lån til både firmaerselvstændige og iværksættere.

Hvis du bliver godkendt til et lån hos Broaden, får du naturligvis en låneaftale med alle de nødvendige oplysninger om dit lån. På den måde har du både en plan og et overblik over dit lån og kan holde styr på de vigtigste detaljer.